Liga nacija
319

Tok utakmice / BiH - Nizozemska 0:0

K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Na stadionu Bilino polje u Zenici igrao se susret 3. kola UEFA-ine Lige nacija između BiH i Nizozemske, a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba

Kraj utakmice

BiH - Nizozemska 0:0

90+1' - Velika prilika za Nizozemsku! Babel je ostao sam na pet metara od gola Šehića, ali je šutirao pored gola.

90' - Igrat će se još četiri minute.

86' - Nizozemci vrše veliki pritisak prema golu Šehića, čak je i Van Dijk otišao u napad, a još jednom, golman Zmajeva je spasio naš tim i u posljednji trenutak izbio loptu.

85' - Nova velika šansa za Nizozemsku! De Jong je šutirao, a Todorović spašava Zmajeve i blokira šut koji je išao u nebranjeni dio mreže.

83' - Hodžić je lijepo probio po desnoj strani, ali mu je lopta pobjega u posljednji trenutak.

77' - Velike prilike za Nizozemsku! Wijnaldum je dodao do De Jonga, Šehić brani njegov pokušaj, a onda Šehić nakon kornera još jednom fenomenalno spašava Zmajeve i brani.

75' - Miralem Pjanić i Rade Krunić napuštaju igru, a na terenu su Armin Hodžić i Stjepan Lončar.

69' - Najbolja prilika za Zmajeve! Džeko je sjajno prošao, dodao do Pjanić koji je izašao jedan na jedan s gostujućim golmanom, ali je šutirao sa 16 metara i Cilessen je to odbranio.

65' - Lopta se nakon kornera odbila do Hadžiahmetovića, a njegov udarac odlazi pored gola.

64' - Velika prilika za BiH! Džeko je dodao do Kolašinca, ali njegov udarac u posljednji trenutak blokiraju gostujući igrači.

61' - Nizozemci su sada lijepo probili po lijevoj strani, Malen je ubacio loptu, ali De Jong kasni i propala je ova akcija gostiju.

60' - Mirna utakmica, igra se uglavnom na sredini terena, bez šuteva i pravih akcija. Džeko je u međuvremenu ušao umjesto Đurića.

53' -Tatar napustio teren, umjesto njega je Hadžiahmetović je ušao u igru.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

53' - Blind je centrirao iz kornera, De Vrij glavom šutira daleko pored gola.

52' - Dobar napad Nizozemaca, De Jong je dodao do Wijnalduma, a njegov udarac brani Šehić.

50' - Lopta opet u posjedu gostiju, naš tim svoje prilike čeka iz kontranapada.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, Kolašinac na terenu umjesto Kadušića.

Kraj prvog poluvremena

43' - Advan Kadušić je dobio žuti karton.

40' - Nizozemci kontrolišu loptu, sada je De Jong probio iz sredine, centrirao, ali Hadžikadunić je izbacio loptu.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

36' - Dobar napad Nizozemske, Kadušić blokira i izbija loptu u korner.

34' - Tatar šutira iz velike udaljenosti, lopta ide pored gola.

28' - Dobar kontranapad Nizozemske, Promes je šutirao preko gola.

28' - Sjajna igra naših momaka u ovim trenucima, nekoliko dobrih kombinacija Tatara, Đurića i Gojaka, ali bez pravog udarca prema golu gostiju.

23' - Naš tim opasno prijeti iz kontranapada, vidi se da ima prostora da se na taj način ugrozi gol Nizozemske.

20' - Pjanić je fantastično izbacio De Jonga iz igre nakon čega je dobio veliki aplauz s tribina. Zaista sjajan potez našeg igrača. U međuvremenu, još uvijek se igra na sredini terena.

16' - Tatar je sada uposlio Todorovića, ovaj ubacuje do Gojaka, a odbrana Nizozemske u posljednji trenutak izbija loptu.

12' - Velika šansa za naš tim! Pjanić je dodao do Tatara, on je uposlio Gojaka, a Van Dijk u posljednji trenutak blokira njegov pokušaj.

8' - Na tribinama su se okupili i navijači Čelika koji skandiraju "Savez napolje"

6' - Velika prilika za Nizozemsku! De Vrij je ostao sam nakon centaršuta s desne strane, ali je loše šutirao glavom.

5' - Puno bolja igra Nizozemaca na početku meča.

2' - Prvi opasan napad gostiju, Malen je centrirao s desne strane, alo lopta pogađa vanjski dio mreže.

1' - Počeo je susret na Bilinom polju, s centra su krenuli naši igrači. Sretno BiH!

17:58 - U toku je intoniranje himni.

17:55 - Miralem Pjanić je kapiten reprezentacije BiH i predvođeni njim, naši igrači izašli su na teren.

17:50 - Glavni sudija meča je István Kovács iz Rumunije, a pomoćnici su mu Ovidiu Artene i Valentin Avram, također iz Rumunije. Četvri sudija je Sergei Ivanov.

17:45 - Vrijeme u Zenici je umjereno oblačno, a temperatura zraka 18 stepeni. Očekuje se da tokom utakmice neće biti padavina.

17:35 - U drugom meču naše grupe Lige nacija s početkom u 20:45 sati sastaju se Poljska i Italija.

17:30 - Najvatreniji navijači naše reprezentacije - BH Fanaticosi, poslali su Zmajevima veoma jasnu poruku šta misle o ponašanju igrača nakon ispadanja od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za Euro.

Nogometni reprezentativci naše zemlje su nakon izvođenja penala odlučili ne pozdraviti najvatrenije navijače iako su ih oni pozivali sa sjeverne tribine stadiona Grbavica, već su se odmah uputili u svlačionicu.

"120 minuta podrške, vi nama leđa okrenuste. Obraz igrača = poštovati navijača", piše na paroli koju su BH Fanaticosi okačili na sjevernoj tribini stadiona Bilino Polje.

Parola BH Fanaticosa na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje
Parola BH Fanaticosa na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje

17:25 - Nizozemska:

Nizozemska je s druge strane imala polovičan uspjeh u prve dvije utakmice Lige nacija, a zanimljivo da su oba meča završena rezultatom 1:0. Prvo su pobijedili Poljsku, a potom također na domaćem terenu izgubili od Italije.

U srijedu su u vrlo jakom sastavu izgubili od Meksika u prijateljskom meču pa je sasvim jasno da će izabranici selektora Franka De Boera biti silno motivisani da se vrate na pobjednički kolosijek.

"BiH je igrala vrlo dobro protiv Sjeverne Irske do poluvremena. U nastavku su pali, a Sjeverna Irska je agresivan tim. Edin Džeko je veoma jak na poziciji napadača, a Miralem Pjanić ima ključnu ulogu. Vidjeli smo da su Irci u drugom poluvremenu 'odsjekli' Džeku i mi to moramo uraditi", rekao je sinoć De Boer u najavi utakmice.

17:15 - BiH:

Danas reprezentacija BiH igra treću utakmicu u okviru Lige nacija. Nakon što su remizirali s Italijom te izgubili od Poljske zaista je teško očekivati da će u Zenici pasti moćna Nizozemska. Međutim, svaki bod je bitan, a toga je svjestan i selektor Bajević.

"Pravimo taktiku za predstojeće utakmice pa ćemo vidjeti šta će se dešavati i kakve ćemo rezultate ostvariti. Imamo problema još od okupljanja reprezentacije. Neki su povrijeđeni, neki umorni. Vidjet ćemo da li će svi sanirati povrede. Međutim, ima tu novih imena i neki će igrači dobiti šansu. Mi smo pod pritiskom, ali cilj uvijek postoji i oni koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže maksimum", poručio je jučer Bajević na konferenciji za medije.

17:05 - Izabranici Dušana Bajevića u četvrtak su doživjeli pravi šok nakon što su poraženi od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo.

Uslijedile su brojne kritike na račun igrača i stručnog štaba pa je upitno da li su prethodna dva dana bila dovoljna da se ekipa psihički, ali i fizički oporavi, budući da su igrali 120 minuta u zaista visokom ritmu.

17:00 - Naš tim će meč 3. kola Lige nacija početi u sastavu: Šehić, Kadušić, Hadžikadunić, Saničanin, Todorović, Cimirot, Pjanić, Gojak, Krunić, Tatar i Đurić.

Za Nizozemsku od prve minute igraju: Cilessen, Van Dijk, De Vrij, Dumfries, Blind, F. De Jong, Wijnaldum, De Roon, Malen, Promes i L. De Jong.

Bajević je na klupi ostavio sljedeće igrače: Begović, Pirić, Ahmedhodžić, Kolašinac, Hadžiahmetović, Hotić, Hodžić, Džeko, Cipetić, Hajradinović, Lončar i Milošević.

S druge strane, na klupi Nizozemske su: Krul, Bizot, Hateboer, Veltman, Ake, Berghuis, Babel, Wijndal, Koopmeiners, Strootman, Strengs, Van de Beek

17:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 3. kola UEFA-ine Lige nacija između nogometnih reprezentacija BiH i Nizozemske. Susret se igra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 18 sati.