Nogomet
39

Bh. navijačima 1.000 ulaznica za meč Zmajeva protiv Kipra

Klix.ba
Vjerovatno meč godine i presudnu utakmicu u Kvalifikacijama za EURO 2016. naša najbolja selekcija će odigrati protiv Kipra u Nikoziji 13.10.2015. godine.

Već sada je evidentno veliko interesovanje bh. navijača u zemlji i inostranstvu, koji žele da prisustvuju ovom meču i pomognu Zmajevima da izbore povoljan rezultat.

Nakon dogovora NSBiH i Fudbalske asocijacije (FA) Kipra, utvrđena su pravila koja se odnose na kupovinu ulaznica za navedenu utakmicu.

Za navijače BiH rezervisano je 1.000 ulaznica. Cijena jedne ulaznice je 10 eura. FA Kipra neće vršiti prodaju ulaznica za navijače BiH, te je NSBiH ovlašten i nadležan za ovu aktivnost.

Zainteresovani pojedinci i organizovane grupe (udruženja navijača, agencije, firme i sl.) mogu aplicirati za odgovarajući broj ulaznica, najkasnije do 01.10.2015. godine. putem email adrese: [email protected].

Svaki pojedinac može aplicirati za najviše pet ulaznica, uz dostavljanje fotokopije svog identifikacionog dokumenta (pasoša) i spiska navijača.

Organizovana grupa može aplicirati za više od pet ulaznica, s tim što treba dostaviti fotokopiju identifikacionog dokumenta (pasoša) predstavnika grupe, te spisak svih navijača/putnika sa datumom rođenja, brojem pasoša i mjestom prebivališta, te informacijama o načinu putovanja i eventualnom smještaju na Kipru.

Nadležna služba NSBiH će razmotriti sve aplikacije do 03.10.2015. godine, kada će obavijestiti aplikante i započeti prodaja ulaznica.

"U skladu sa odobrenim aplikacijama, (koje će biti odobrene shodno kompletnosti aplikacije i vremenu podnošenja), prodaja ulaznica će biti realizovana neposredno na blagajni NSBiH, ili dostavljanjem na adresu, uz naknadu troškova pošte na račun aplikanta. NSBiH će razmotriti mogućnost prodaje ulaznica i na Kipru, na dan utakmice, ukoliko sve ulaznice ne budu prodate ranije", saopšteno je iz NSBiH.