Nogomet
0

Bez iznenađenja u Capital One kupu: Manchester City, Everton i Stoke idu dalje

Piše: O. T.
Kevin De Bruyne (Foto: EPA)
Kevin De Bruyne (Foto: EPA)
Manchester City slavio protiv Hulla (4:1), Everton protiv Middlesbrougha (2:0) i Stoke protiv Sheffield Uniteda (2:0). To je epilog prve tri utakmice četvrtfinala Capital One kupa.

Manchester City je imao sjajnu statistiku pred ovaj meč kada su u pitanju utakmice u Capital One kupu protiv timova iz nižeg ranga. Građani su u posljednjih šest utakmica protiv niželigaša upisali šest pobjeda uz gol-razliku 23:2. Član Championshipa Hull City nije imao previše razloga za optimizam.

Da neće biti drugačije ni u ovom meču nagovijestio je Bony u 10. minuti kada je postigao gol za 1:0. Ipak, stanje na semaforu se nije mijenjalo sve do 80. minute, a onda je City ubacio u veću brzinu.

Rezervista Iheanacho pogađa u 80. minuti. Potom na scenu stupa De Bruyne i sa svoja dva gola u 82. i 87. minuti rezultat postavlja 4:0. Počasni gol za goste postigao je Robertson u 92. minuti za konačnih 4:1.

Middlesbrough je na domaćem terenu poražen od Evertona sa 2:0. Golove za Karamele postigli su Deulofeu i Lukaku u 20. i 28. minuti.

U trećem večerašnjem meču Stoke City je na svojoj Britanniji sa 2:0 slavio protiv Sheffield Uniteda. Afellay je pogodio u 29. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Bardsley u 75. minuti.

Posljednji meč četvrtfinala Capital One kupa sutra igraju Southampton i Liverpool na St. Marry stadionu od 20:45 sati.