Nogomet
0

Capital One kup: Hazard produbio agoniju Plavaca, navijači Stokea provocirali Mourinha

Piše: O. T.
Oscar i Mame Diouf (Foto: Twitter profil Chelsea FC)
Oscar i Mame Diouf (Foto: Twitter profil Chelsea FC)
U prvim utakmicama četvrte runde Capital One kupa vidjeli smo dva iznenađenja. Sheffield Wednesday je na svom terenu sa visokih 3:0 srušio Arsenal, dok je Chelsea u gostima kod Stoke Cityja poražen nakon penala.

Kad pomislite da gore ne može, nerijetko se iznenadite i uvjerite da može. To se desilo Chelseaju večeras.

Na teren su izašli u skoro najjačem sastavu i od početka su Plavci krenuli ofanzivno. Najviše su prijetili preko Diega Coste, ali bezuspješno. U međuvremenu, sa tribina Britannia stadiona čula se pjesma domaćih navijača upućena Joseu Mourinhu. "Bit ćeš otpušten ujutro..." orilo se sa tribina. Jasno, navijači su aludirali na katastrofalan početak Plavaca u ovoj sezoni Premiershipa gdje zauzimaju 15 mjesto sa 11 bodova iz 10 odigranih kola.

Veliku priliku za vodstvo imao je Stoke u 25. minuti kada je pokušao Muniesa, a samo tri minute kasnije Ramires je promašio prazan gol na drugoj strani.

Chelsea je bio sve opasniji i posebno se isticao Eden Hazard. No, promjene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu šok za Plavce. U 51. minuti Begovića je odličnim udarcem savladao Walters. Do kraja poluvremena gosti su na sve načine pokušavali doći do izjednačenja, a većinom ih je u tome spriječavao sjajni Butland na golu Stokea i jednom prečka koju je pogodio Zouma. Istina, u međuvremenu je i Walters na drugoj strani imao priliku da riješi meč, ali realizacija je izostala.

I kada se činilo da će Mourinho prvi put u regularnom dijelu utakmice izgubiti meč u Capital One kupu, što se nikad prije nije desilo pošto je Mou samo dva puta ispadao u ovom takmičenju do sada i oba puta nakon produžetaka, mrežu je u 91. minuti pogodio Remy.

U 93. minuti crveni karton je dobio Stokeov Bardsley i činilo se da će Plavci ipak uspjeti da pobijede u produžecima koji su uslijedili. Međutim, u tome ih je spriječio najviše Butland koji je svoj tim vodio do penala.

A na penalima za Stoke su pogađali Adam, Odemwingie, Shaqiri, Wilson i Arnautović, dok su za Chelsea precizni bili Willian, Oscar, Remy i Zouma. Posljednju seriju za Chelsea šutirao je Hazard čiji je udarac odbranio Butland i tako izbacio Plavce iz takmičenja.

Iznenađenje je priredio i Sheffield Wednesday koji je golovima Wallacea, Joaoa i Hutchisona sa visokih 3:0 savladao Arsenal koji je igrao sa izmiješanim sastavom.

Rezultati osmine finala Capital One kupa:

Everton - Norwich 2:1

Hull - Leicester 2:1 Sheffield Wed. - Arsenal 3:0 Stoke - Chelsea 1:1 (pobjeda Stokea nakon penala)