Nogomet
148

Bešić privlači veliku pažnju na prvim treninzima u Evertonu

Klix.ba
Bh. reprezentativac Muhamed Bešić, novi član Evertona, polako se uklapa u ekipu Evertona, kojoj se pridružio na pripremama u Bangkoku, gdje je i snimljen u "akciji".

Dvadesetjednogodišnji Bešić je tokom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu pokazao da će biti veliko pojačanje za bilo koji klub koji ga dovede u svoje redove iz Ferencvarosa. Najkonkretniji i najbrži je bio Everton, za koji je popularni Mume i potpisao ugovor.

Ako se navijači Evertona pitaju da li će se Bešić uspjeti snaći u engleskoj Premier ligi, oni moraju biti svjesni da se on već dokazao na najvećoj svjetskoj sceni. Bešić je igrajući za BiH na SP-u na Maracani protiv Argentine privukao pažnju svjetske javnosti, posebno kada je riječ o duelima sa Lionelom Messijem, zvijezdom finaliste Mundijala i najboljim igračem Barcelone.

Bešić je odlično čuvao Messija, zbog čega je stekao veliku popularnost, a u BiH je postao istinski heroj. Sjajne igre, borbenost i zalaganje na SP-u je privukao interes nekoliko velikiih klubova, a odlučio se za Everton.

Mume se več priključio Evertonu na pripremama u Bangkoku, a formalnosti oko ugovora će biti završene nakon povratka u Englesku.

Bh. novinar Saša Ibrulj je kazao da je Bešić itekako vrijedan novca za koji je doveden u Everton, štaviše, ekipa iz Liverpoola ga je dobila jeftino.

"Bešić je vrijedan rizika. On nije prvi put odigrao odlično tek protiv Argentine, igrao je sjajno i protiv Meksika prije nekoliko godina. Najviše me plaši njegova disciplina. Nadam se da neće 'izgubiti' glavu", rekao je Ibrulj, koji je podsjetio i na Bešićeve probleme u Hamburgu.

No, Bešić se polako uklapa u ekipu Evertona, sada je dosta iskusniji i vjerovatno sebi neće dopustiti stvari koje će ga ometati u razvoju karijere.

Na videoservisu YouTube je objavljen snimak otvorenog treninga Evertona, a Bešić je bio u fokusu. Video pogledajte u prilogu.