Nogomet
503

Saigrači: Bešić je oduševio, on će biti nova zvijezda Evertona

Klix.ba
Bh. reprezentativac Muhamed Bešić ostavio je i više nego dobar utisak u svome debiju za Everton u utakmici protiv Porta, koja je igrana u nedjelju.
Muhamed Bešić (Foto: Facebook)
Muhamed Bešić (Foto: Facebook)
Bešić je svojim potezima oduševio navijače na Goodison Parku, ali i svoje saigrače. Jedan od njih, Leon Osman, ističe kako očekuje da će Bešić pružati još bolje partije u dresu kluba iz Liverpoola.

"Srećom, on nije tako agresivan na treningu. No, osjećaj za loptu i kvalitet je pokazao. Imao je stvarno odličan debi i ako bude pružao takvu igru svake sedmice, tada će biti miljenik publike još mnogo godina", rekao je Osman, dodajući da će bh. reprezentativac biti nova zvijezda Evertona.

Menadžer Evertona Roberto Martinez najzaslužniji je za dovođenje svestranog Bešića u klub. Martinez je gledao Bešića na Svjetskom prvenstvu i bio je pun riječi hvale za svog novog igrača nakon debija.

"Nevjerovatno je da se tako brzo 'udomaćio'. To dokazuje da ima samopouzdanja, kvalitet i razumijevanje saigrača. Izgledao je kao igrač koji igra u Evertonu barem tri godine", rekao je Martinez, prenosi Daily Star.

Dodao je kako smatra da je Bešić kompletan igrač, bilo da je potrebno čuvati igrača poput Lea Messija, ili da treba uposliti nekog od saigrača i kreirati igru.

"Tek mu je 21 godina, a već pokazuje zrelost poput iskusnih igrača. Uživao sam u njegovom nastupu", zaključio je on.