Nogomet
1.4k

Bešić: Nisam zamijenio dres sa Messijem

Klix.ba
Muhamed Bešić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muhamed Bešić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bosanskohercegovački veznjak koji nastupa za Everton Muhamed Bešić izjavio je da je engleski Premiership najbolja liga na svijetu. Komentarisao je i igre za Everton i bh. reprezentaciju te se prisjetio susreta Argentina - BiH i duela sa Lionelom Messijem, prenose britanski mediji.

"Prije dolaska u Englesku, tražili su me i klubovi iz Italije i Španije, ali ja sam samo želio Everton. Trener Roberto Martinez je jedan od razloga zašto sam došao ovdje. Mnogo sam naučio od njega", rekao je Bešić.

Na pitanje novinara da li je tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu sa Messijem izvršio zamjenu dresova nakon meča Argentina - BiH, Bešić je rekao:

"Igrati protiv Messija je bilo dobro iskustvo za mene, ali nismo zamijenili dresove. Nikad ne mijenjam dresove kada igram za reprezentaciju. Dres BiH mi mnogo znači".

Govorio je o svojim iskustvima u Evertonu istakavši da ga navijači vole vjerovatno zato što tokom utakmice napravi mnogo startova.

"U Engleskoj kada napravite dobar start cijeli stadion ustaje na noge. To mi se sviđa. Tako nije u Njemačkoj i Mađarskoj gdje sam ranije igrao", naglasio je Bešić.

Bh. veznjak je oduševljen navijačima Evertona koji su potpuno posvećeni klubu.

"Sjećam se utakmice protiv Lillea u okviru Evropske lige 2014. godine. Bilo je blizu 10.000 naših navijača. Navijači Evertona su bolji od većine navijača u Engleskoj", rekao je Bešić.

Govorio je i o bosanskohercegovačkoj nogometnoj reprezentaciji.

"Kada me ljudi pitaju zašto sam odabrao da igram za BiH kažem im da je to zato što osjećam posebnu povezanost sa BiH. Kada sam imao 19 godina imao sam šansu da igram za Njemačku, ali sam odbio. Uvijek sam slijedio srce", zaključio je Bešić.