Nogomet
42

Bešić: Imam vremena da pokažem šta znam; Martinez: Cijenim što Mo odgovori na svaki izazov

Klix.ba
Roberto Martinez i Muhamed Bešić
Roberto Martinez i Muhamed Bešić
Iako su ga omele povrede, bh. reprezentativac je uspio pokazati svoj kvalitet u Evertonu i odigrati nekoliko sjajnih utakmica, a proglašavan je i najboljim igračem. U intervjuu je govorio o svojim igrama, odnosu s navijačima i reprezentaciji BiH, a njegov trener Roberto Martinez je istakao da ga izuzetno cijeni.

"Lijepo je dobiti nagradu za igrača mjeseca. Ova sezona je razočaravajuća za mene jer sam imao tri povrede, ali moram nastaviti raditi. Imam 23 godine i imam vremena da pokažem šta znam", izjavio je Bešić.

On je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača Evertona.

"Važno mi je što me navijači cijene, volim biti u dobrim odnosima s njima. Imamo nevjerovatne navijače, nikad neću zaboraviti njihovu podršku kad smo igrali protiv Lillea", rekao je popularni Mo.

Na teren bi se trebao vratiti nakon današnje utakmice FA Cupa protiv Bournemoutha.

Sjajni veznjak je kratko govorio i o reprezentaciji BiH.

"Razočaran sam što nismo otišli na Evropsko prvenstvo, ali je razočarenje manje jer znam da smo ispali od Irske", dodao je Bešić.

Saigrači iz Evertona Muhamed Bešić i James McCarthy su bili na suprotnim stranama u baražu za EP, koji je gledao njihov trener Roberto Martinez. O Bešiću je govorio samo najbolje te kazao da očekuje sve bolje igre bh. reprezentativca.

"Bio je to fantastičan baraž u kojem su nastupili veoma talentovani nogometaši koji igraju srcem. Tu se svašta može dogoditi. Kada vidite Bešićevo razočarenje, onda znate kakva je Premierliga, unikatna je. Bešić ima internacionalno iskustvo, a sada se njegovo tijelo prilagođava na našu ligu. Zadobio je povrede mekog tkiva, a to vam pokazuje da svaki igrač mora proći period adaptacije. Lijepo je vidjeti Moa u punom sjaju kako igra na tako visokom nivou. On je neko ko će igrati veliku ulogu od sada pa do kraja sezone", rekao je Martinez.

On posebno cijeni Bešićevu borbenost.

"Navijači cijene trud i osvajanje lopte. Ja kod Muhameda posebno cijenim to što kada mu dam veći izazov, on bolje odgovori na njega. Vidjeli ste na Old Traffordu kako je čuvao Di Mariju. On se raduje izazovima. Nedavno je imao duele i sa Yayom Toureom. Mo ima ogroman potencijal", završio je Martinez.