Skandalozno ponašanje
1.8k

Belmin Halilović otjeran nakon četiri dana u dresu Modriče zbog veličanja Ratka Mladića

E. B.
Halilović: Potpisao ugovor 10., otkaz dobio 14. jula (Foto: Facebook)
Halilović: Potpisao ugovor 10., otkaz dobio 14. jula (Foto: Facebook)
Društvenim mrežama proteklih dana kruži skandalozna fotografija i poruka nogometaša Belmina Halilovića.
Dvadesettrogodišnji defanzivac je 10. jula potpisao ugovor sa Alfa Modričom, a već dan kasnije internetom je počeo kružiti screenshot njegove poruke na Facebooku u kojoj u majici sa motivima Republike Srpske poručuje sagovorniku "živio Ratko Mladić".

Radi se o degutantnoj poruci, pogotovo kada se zna šta je upravo Ratko Mladić radio u Srebrenici tog datuma 1995. godine.

Halilović se ekspresno obrisao sa društvenih mreža, no njegovi pojedini prijatelji tvrde da je fotografiju i komentar Belmin poslao 1. jula pravdajući to nastavkom poruke u kojoj govori "rekoh da vidim kako mi stoji, dobro mi stoji", što aludira na pokušaj šale na njegov skori prelazak u redove Alfa Modriče.

Halilović je bosanskohercegovačkoj javnosti postao poznat 2016. godine kada je na utakmici između juniora Zrinjskog i njegovog Olimpica nakon sudara sa saigračem golmanom Irfanom Šetkićem izgubio svijest, a pravovremenom reakcijom život mu je spasio arbitar Darko Obradović.

Zbog ovog skandala danas se oglasila i Alfa Modriča koja je obavijestila javnost da je Halilović dobio otkaz nakon samo četiri dana provedena u klubu.

"Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, klub je odlučio raskinuti ugovor sa ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem. Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahtjeva da se isključivo koncentrišu na sport i profesionalne obaveze koje fudbal nosi", stoji u saopćenju Alfa Modriče.

Halilović je u omladinskim kategorijama igrao za Sarajevo i Olimpik, a potom je nosio dresove Novog Grada, Iskre iz Bugojna, Travnika i Simm-Baua.
Facebook