Ubjedljiv trijumf
54

Sarajevo na krilima Fanima lako savladalo Modriču za osminu finala Kupa BiH

D. P.
Fanimo je danas bio veoma inspirisan (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva slavili su ubjedljiv trijumf na gostovanju Alfa Modriči rezultatom 4:1 i tako prošli u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Trener Sarajeva Goran Sablić izveo je prilično jak sastav na stadionu Milan Jelić u Modriči i tako pokazao da respektuje protivnika i shvata ga s mnogo ozbiljnosti.

Takva ekipa Sarajeva nije imala nikakvih problema da upiše ubjedljiv trijumf.

Nekoliko opasnih situacija pred golom Modriče bilo je uvod u dešavanja iz 17. minute. Nakon što je Bagarić oboren u kaznenom prostoru domaćina, dosuđen je jedanaesterac, a siguran izvođač bio je Matthias Fanimo.

Samo dvije minute kasnije Bordo tim je došao i do drugog gola, a ovoga puta strijelac je bio Anel Hebibović udarcem s distance.

Do kraja prvog dijela postignut je i treći gol, a strijelac je bio Halid Šabanović nakon kornera u 39. minuti.

Nakon 10 minuta igre u nastavku, domaći su preko Trifkovića smanjili zaostatak za Sarajevom. Ipak, to je bio samo pogodak utjehe.

U 68. minuti danas inspirisani Matthias Fanimo, koji je uz dva pogotka upisao i asistenciju, postavlja rezultat na 1:4.

Ostalo je 1:4 tako da je tim Sarajeva prošao u osminu finala bez ikakvih problema. Podsjetimo, Bordo tim brani trofej u Kupu BiH nakon što je prošle sezone osvojio pehar savladavši Borac u finalu boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Rezultat i strijelci:

Modriča - Sarajevo 1:4 (Trifković 55'/ Fanimo 17', 68', Hebibović 19', Šabanović 39')