Kup BiH
21

Golijada na meču Modriče i Tuzla Cityja, raspucani premijerligaš prošao u osminu finala

K. H.
Foto: Tuzla City/Facebook
Foto: Tuzla City/Facebook
Nogometaši Tuzla Cityja plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine sigurnom pobjedom protiv Modriče u gostima rezultatom 5:2.
Nakon uvodnih minuta u kojem nije bilo uzbuđenja, Tuzla City u vodstvo stiže u 22. minuti kada je Nukić bio strijelac za 1:0, da bi devet minuta nakon toga Omerhodžić postigao autogol i tako donio, već tada, veliko vodstvo gostima.

Pitanje pobjednika gostujući tim je riješio u 52. minuti kada je Nikić također postigao autogol, da bi četiri minute nakon toga Karić bio strijelac za 0:4. Peti gol za Tuzlake postigao je Eleouet u 75. minuti, nakon čega su gostujući igrači ležernije odigrali sami finiš utakmice.

Modriča to koristi pa s brza dva pogotka preko Kostadinovića i Kuljanina smanjuje na 5:2, ali više od toga domaći nogometaši nisu uspjeli i na kraju je Tuzla City izborio plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Treba reći i to da je Leotar osigurao prolazak u osminu finala pobjedom protiv Sloge Gornji Vakuf/Uskoplje, a konačan rezultat na kraju je glasio 3:1 za tim iz Trebinja.