Nogomet
167

Begović: Žao mi je Artura; Boruc: Vjetar je krivac za gol

Klix.ba
Golman Asmir Begović danas je postigao gol protiv Southamptona u 14 sekundi susreta. Međutim, bh. reprezentativac nije htio slaviti pogodak koji je, ispostavit će se, značio bod za tim sa Brittania stadiona.

Begović je šutirao s gola na gol, a lopta je prevarila Boruca i otišla u mrežu gostiju. Prvi golman Zmajeva nije proslavio gol jer, kako je kazao, bilo mu je žao golmana protivničke ekipe.

"Bilo mi je žao Artura kad se to desilo. Jednostavno, golman u tom trenutku ne izgleda najbolje i zbog toga nisam htio slaviti", kazao je Begović.

On je pojasnio da je gol postigao zahvaljujući vjetru sa kojim se nijedan golman ne može boriti.

"To su najgori uslovi u kojima možete igrati. Možete se boriti protiv kiše, ali vjetar otežava stvari. Jednostavno, ne znate gdje će lopta otići", dodao je Begović.

Utakmica na Brittania stadionu završena je rezultatom 1:1 a naš reprezentativac kaže da je bod sasvim dovoljan.

Boruc je također kazao da je vjetar "krivac" zbog čega je lopta nakon Begovićevog ispucavanja završila u njegovoj mreži.

"Ne želim se podsjećati na to. Vjetar je krivac. Dešavalo se prije mene, desit će se i poslije. Takav je život nas golmana, nije uvijek lijep. Žao mi je mojih saigrača i naših navijača, ali šta mogu sada. Desilo se to što se desilo i moram vratiti samopouzdanje. Obećavam da ću vratiti ta dva izgubljena boda", kazao je Boruc nakon utakmice.