Nogomet
4

Menadžer Stokea: Begović je jedan od najboljih golmana na svijetu

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Menadžer Stoke Cityja Mark Hughes ocijenio je kako je bh. reprezentativni golman Asmir Begović jedan od najboljih čuvara mreže na svijetu.

Golman Stoke Cityja Begović (26) sada ima priliku svoj kvalitet potvrditi i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu iduće godine budući da se bh. reprezentacija direktno plasirala na Mundijal, a njegovo ime već se povezivalo sa Arsenalom i Manchester Unitedom, navodi britanski Sky Sports.

Kako januarski prijelazni rok nije daleko, spekulacije su ponovo krenule, te Hughes shvata da dobre odbrane bh. reprezentativnog golmana ni ovaj put neće proći nezapaženo.

"Imamo jednog od najboljih golmana u Evropi", izjavio je on nakon subotnjeg remija Stokea i West Hama (0:0). "Na Svjetskom prvenstvu Begović bi mogao dokazati da je jedan od najboljih i na svijetu. Volio bih sa njim raditi još dugo, jer je on zaista sjajan golman. Sada je imao i sjajnu sedmicu, njegova reprezentacija se plasirana na Svjetsko prvenstvo, a on je briljirao u subotu na našem golu", naveo je menadžer Stokea.

Nakon historijskog plasmana BiH na SP Begović je ostao čvrsto na zemlji, te navodi kako će nastaviti naporno raditi. "Ostvario sam svoj san i znam šta ovo znači i nama igračima, ali i cijeloj državi. Radim svoj posao najbolje što mogu, a sigurno je da je ovo velika sezona za mene", rekao je naš reprezentativni golman.