Nogomet
9

Hughes zabrinut zbog mogućeg odlaska Asmira Begovića

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: Klix.ba)
Asmir Begović, reprezentativni golman BiH, danas će odigrati 99 utakmicu na golu Stoke Cityja. Iako se mnogo pisalo o njegovom odlasku u proteklom ljetnom prelaznom roku, Begović je ipak odlučio ostati u timu menadžera Marka Hughesa.

Međutim, i sam Hughes je svjestan da će već u zimskom prijelaznom roku biti teško zadržati jednog od najboljih golmana Premiershipa.

"Imati jednog od najboljih golmana je rizično. Ali me ne iznenađuje to što se ime Asmira Begovića veže za odlazak u najveće klubove jer je on izvanredan golman. Međutim, ne znam koliko su spekulacije tačne", kazao je Hughes uoči današnje utakmice protiv Norwicha.

Ove riječi menadžera Stokea dolaze nakon informacije da će dva evropska velikana, talijanski Napoli i španski Atletico, već u zimskom prijelaznom roku pokušati dovesti Begovića u svoje redove.

"Nisam očekivao da ćete me pitati za eventualne odlaske nekih igrača jer je prijelazni rok nedavno završen. Spekulacije oko Asmira su postale svakodnevnica", dodao je Hughes.

Prije nekoliko mjeseci, Begovića su selili u Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester United... Međutim, bh. reprezentativac je ipak odlučio ostati u Stokeu gdje početkom ove sezone bilježi odlične partije.