Nogomet
197

Begović: Prija mi interesovanje Reala, a volio bih da Pape ostane selektor

NAP
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Asmir Begović, golman bh. reprezentacije i engleskog Stoke Cityja, mogao bi biti novi čuvar mreže Real Madrida, vijest je koja je jučer prostrujala BiH, piše novinska agencija Patria. Ipak, kako je Begović potvrdio za NAP on još uvijek ne zna ništa o tome, ali mu prija takvo interesovanje.

"U klub još ništa nije stiglo. Puno je špekulacija i lijepo je čuti da je Real Madrid zainteresiran za tebe, ali ja još nisam ni s kim pričao. Poslije odmora vraćam se u Stoke na pripreme, pa ćemo vidjeti", kaže Begović.

On je dalje kazao da trenutno odmara i rješava privatne poslove koje je zbog Svjetskog prvenstva u Brazilu morao odložiti. Inače, Begović je bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi BiH na Mundijalu.

"Utiske još uvijek sabiram i realno gledajući šteta je da smo ispali. Moglo je biti bolje, ali na kraju imamo vrhunsko iskustvo. Mi smo uživali, odigrali smo tri utakmice na SP. Dobili smo novu motivaciju da se plasiramo na jedan veliki turnir. Sav naš trud da odemo na Mudijal se isplatio i nadam se da ćemo se plasirati i na EP", kaže Begović.

Neizvjesno je još uvijek da li će selektor Safet Sušić ostati na klupi A tima BiH, ali Begović napominje da je druženje i rad sa popularnim Papetom bio neprocjenjiv.

"U zadnja dva ciklusa koliko nas Pape vodi uradili smo dobar posao. Slažemo se odlično s njim i sigurno da bismo željeli da ostane trener. Ali, uglavnom ja ne odlučujem nego Savez. Oni će vidjeti šta dalje. Mi imamo dobru generaciju igrača koja može nastaviti dobre igre u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", dodao je Begović.

Na razne priče Begović se, kaže, nije obazirao, ali je upozorio da svi moraju biti na istoj strani.

"Ne mogu pričati za svakog igrača. Govorim u svoje ime. Mi smo se sto psoto koncentrirali na utakmice i treninge i nisam obraćao pažnju na bilo kakve priče. Dobio sam mnogo finih poruka od ljudi iz BiH. Atmosfera je bila dobra tako da negativno ništa ne znam, niti se uključujem u te stvari. To mi se ne sviđa i naš uspjeh je zajednički i navijača i igrača. Negativnosti neće nikom biti od koristi. Nadam se da ćemo svi biti na istoj strani na pozitivnom putu", dodao je Begović.