Nogomet
35

Begović očekuje da će ostati u Stokeu uprkos interesu Real Madrida

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: EPA)
Asmir Begović (Foto: EPA)
Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je zainteresovan za dovođenje bh. reprezentativnog golmana Asmira Begovića, no, on očekuje da će ostati u Stoke Cityju.

Begović se prošle sedmice s reprezentacijom BiH vratio sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, gdje je pokazao svoj kvalitet. Popularni Bega se već ranije dokazao u Engleskoj i smatra se jednim od najboljih golmana u Premierligi, otkako je postao član Stokea 2010. godine.

Njegove impresivne odbrane u dresovima Stokea i Zmajeva su privukle velike klubove, a najzvučnije ime je Real Madrid, čiji trener Carlo Ancelotti želi dovesti Begovića.

Međutim, dvadesetsedmogodišnji golman tvrdi da je fokusiran na Stoke, koji će novu sezonu Premierlige početi 16. augusta utakmicom na domaćem terenu protiv Aston Ville.

"Što se mene tiče, počet ću novu sezonu u Stokeu. Tek sam stigao iz Brazila i prvo sam želio da se odmorim do priprema, koje počinju za tri sedmice. Ako mene pitate, svoju budućnost vidim u klubu i jedva čekam da se vratim treninzima", izjavio je Begović za TalkSport.

Osvrnuo se i na SP u Brazilu, gdje BiH nije uspjela proći u drugi krug.

"Sve u svemu, bilo je to fantastično iskustvo. Lijepo je biti dio takvog turnira. Atmosferu i euforiju nikad neću zaboraviti, to vam daje motivaciju da se ponovo kvalificirate na veliki turnir i tome se nadam. Mi smo bili blizu prolaska u drugi krug, a to što nismo uspjeli, slomilo nam je srca, jer smo vjerovali da možemo dalje. Prva utakmica protiv Argentine na Maracani je bila fantastična prilika, no, ključna utakmica je bila ona protiv Nigerije. Bili su malo bolji od nas, a bilo je i sudijskih odluka u njihovu korist. Na kraju, bilo je lijepo završiti takmičenje pobjedom nad Iranom", završio je Begović.