Nema predaje!
0

Begović: Našu šansu protiv Portugala vidim u Zenici

Piše: Dalibor Bošnjak
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nakon što je bh. reprezentacija odlukom žrijeba u Krakowu u baražu za protivnika dobila reprezentaciju Portugala, naš golman Asmir Begović je rekao da bh. državni tim ipak može ostvariti plasman na EURO 2012.

"Iskreno, ja sam priželjkivao Republiku Irsku. U toj reprezentaciji igra mnogo mojih prijatelja. Zbog toga znam da bi nam oni po stilu igre najviše odgovarali. Ali, još jednom smo dobili najtežeg mogućeg protivnika u baražu. Uprkos tome, našu šansu vidim u Zenici. Mi moramo iskoristiti podršku naših navijača i stvoriti prednost na domaćem terenu, te je odbraniti u Lisabonu", izjavio je Begović za Sarajevo-x.com.

Izuzetno kvalitetni golman Stoke Cityja je napomenuo činjenicu da će našoj reprezentaciji mnogo nedostajati važni igrači u odbrani.

"U velikim smo problemima što se tiče odbrane. Bit će je teško sastaviti, jer nećemo moći računati na Papca, Pandžu i Mujdžu. Srećom, Salihović se vraća protiv Portugala, tako da se nadam da ipak možemo sastaviti dobru ekipu. Nećemo se predati", završio je Begović.