Nogomet
0

Asmir Begović: Plasman na Euro bi mnogo značio za cijelu zemlju

Totalsport
Jedan od najvećih aduta selektora Safeta Sušića u utakmicama baraža protiv Portugala je sjajni golman Stoke Cityja Asmir Begović.

Begović se nada kako će reprezentacija BiH uspjeti savladati Portugal i izboriti historijski plasman na Euro koji je našoj reprezentaciji pobjegao za 12 minuta koliko je bilo do kraja kada su Francuzi izjednačili i izborili direktan plasman.

"Imamo vjerovatno najteži zadatak. Biće to sigurno sjajno iskustvo, dat ćemo sve od sebe jer nemamo šta izgubiti. Cijela zemlja stoji iza nas, borit ćemo se i nadam se da ćemo položiti ovaj težak test", rekao je Begović za BBC Radio.

"Naš plasman bi značio mnogo jer mi smo mala zemlja željna uspjeha. Imamo dobre igrače i mislim da možemo odigrati dobro, ali trebat će nam i dosta sreće", kaže Asmir Begović.

Englezi s posebnom pažnjom prate BiH reprezentaciju u čijim redovima igraju Asmir Begović i Edin Džeko, te Saša Papac koji igra za škotskog velikana Rangerse iz Glazgova.

"Sve više naših igrača igra u velikim klubovima i dolaze u jake lige što je vrlo korisno za našu zemlju. Dobro je vidjeti to, jer to naš tim čini još boljim. Nadam se da ćemo u budućnosti imati sve više uspjeha", zaključio je Begović.