Uoči susreta s Pustinjskim lisicama
62

Begović: Alžir je ozbiljna ekipa i dobar test za nas

Piše: Dalibor Bošnjak
Asmir Begović (Foto: AFP/Arhiv)
Asmir Begović (Foto: AFP/Arhiv)
Reprezentacija BiH u srijedu igra prijateljski susret protiv Alžira. Bit će to još jedna provjera za Zmajeve protiv reprezentacije koju ne treba potcijeniti. Bh. reprezentativac i golman Stoke Cityja Asmir Begović smatra da rezultat nije najbitniji, ali da je važno da reprezentacija ne pravi veliku pauzu između utakmica.

"Rezultat nije najvažniji u ovoj utakmici, ali mi na nju trebamo gledati kao i na svaku drugu. Bitno je da smo ponovo zajedno i da ne pravimo veliku pauzu između utakmica. To je važno jer trebamo uhvatiti i održati ritam. Bit će ovo dobar test i priprema za nas jer je Alžir ozbiljna ekipa koju čine i igrači koji nastupaju u Evropi. Iako rezultat nije u prvom planu, mi idemo na pobjedu", izjavio je Begović za portal Klix.ba.

Begović je također zadovoljan formom naših reprezentativaca poput Edina Džeke, Vedada Ibiševića i Miralema Pjanića.

"Za nas je odlično što su oni u formi. To puno znači za cijelu ekipu. Svi im želimo da i dalje budu uspješni", rekao je golman Stokea.

Prijateljski susret smatra prilikom da se isprobaju i igrači koji inače imaju manju minutažu.

"Svakako, prijateljski susreti su šansa da se probaju i neke druge opcije. Na kraju će selektor Safet Sušić odlučiti o tome", završio je Begović.

Reprezentacija BiH prijateljski susret s Alžirom igra u srijedu.