|

Većina reprezentativaca BiH stigla u Alžir

Većina reprezentativaca BiH stigla u Alžir
238
Klix.ba
12.11.2012. u 19:21
19
komentara
238

dijeljenja
Većina reprezentativaca BiH stigla u Alžir
Reprezentativci "A" selekcije Bosne i Hercegovine danas su se počeli okupljati u Alžiru, gdje će u srijedu odgirati prijateljsku utakmicu sa selekcijom domaćina.
U hotelu "Sheraton" danas su doputovali Spahić, Zukanović, Mujdža, Bešić, Salihović, Ibišević, Ibričić, Šehić, Misimović, Medunjanin, Lulić, Pjanić, a letom iz Sarajeva došli su Vranješ, Vršajević, Stevanović, Svraka, Sesar i Avdukić. U večerašnjim satima očekuje se dolazak Džeke, Šunjića te selektora Safeta Sušića, a čuvar naše mreže, Asmir Begović, sutra će se priključiti ekipi.

Većina reprezentativaca noć je provela u ugodnoj i opuštenoj atmosferi razgovarajući o novostima u njihovim klubovima, a Spahić, Ibišević i Salihović ističu da je ovo okupljanje za sve izuzetno važno, te da se svaka utakmica očekuje sa velikim nestrpljenjem.

"Počeli smo dobro kvalifikacije, na tabeli dijelimo prvo mjesto sa Grčkom i volio bih kada bi ovu godinu završili pobjedom, ali i da poboljšamo poziciju na FIFA rang listi.“, izjavio je kapiten Emir Spahić, a isto mišljenje ima i bh. reprezentativac, Sejo Salihović:

"Izazov mi je kad igram za reprezentaciju i nema razlike između prijateljskih i kvalifikacionih utakmica, tako da uvijek pokušavam igrati najbolje što mogu.“

Vedad Ibišević u dosadašnjem takmičenju zabilježio je odličnu formu sa golovima koje postiže u svom klubu, a pečat na iste postavlja sa nastupima za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a dijeli isto mišljenje sa kapitenom i Salihovićem.

"Uvijek je dobro kad se vidimo i družimo nekoliko dana, posebno što je atmosfera odlična u reprezentaciji, drugačija od one u klubovima u kojima igramo. Mene raduje svaki dolazak i svaka utakmica, a pošto je ova sa Alžirom na kraju godine, dobro bi bilo da pobijedimo.", ističe Ibišević.

Pred našom selekcijom je jedan trening koji će biti održan sutra sa početkom od 18:00 sati, kada će i u srijedu 14. novembra, reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrati prijateljski meč sa selekcijom Alžira.

Očekivanja domaćina su da će utakmicu sa tribina pratiti oko 80.000 gledalaca.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...