Nogomet
0

Begić: Drago nam je što smo dio turneje FIFA-inog trofeja

Klix.ba
Elvedin Begić (Foto: Klix.ba)
Elvedin Begić (Foto: Klix.ba)
Dok su oči bh. javnosti usmjerene ka austrijskom Innsbrucku gdje se sutra, 5. marta, 2014. igra prijateljska utakmica naše nogometne reprezentacije sa izabranom vrstom Egipta, posljednje pripreme se odvijaju za dolazak FIFA trofeja Svjetskog nogometnog prvenstva u našu zemlju koji stiže 6. marta posebnim avionom iz Praga.

Prijatelj ovog velikog projekta je i NS/FSBiH, a predsjednik Saveza, Elvedin Begić, učestvovat će u ceremoniji dobrodošlice na sarajevskom aerodromu te se obratiti prisutnim gostima iz sportskog, kulturnog i javnog života, kao i predstavnicima medija iz BiH.

U jeku priprema za prijateljski meč sa reprezentacijom Egipta, predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić osvrnuo se i na učešće NS/FSBiH u ovom velikom projektu.

“Sretni smo što smo ove godine dio ove velike turneje i dio velike sportske priče učešća na Svjetskom prvenstvu. Zahvalni smo našoj selekciji, igračima i Stručnom štabu, navijačima i sponzorima što su pomogli naš put do takmičenja, te naravno FIFA-i i kompaniji Coca-Cola što su omogućili Bosni i Hercegovini da bude dio ovako velikog događaja“, istakao je Begić pred utakmicu u Innsbrucku.

Uvrštavanjem Bosne i Hercegovine u ovu globalnu turneju FIFA trofeja još jedan je dokaz koliki je uspjeh postigla naša nogometna reprezentacija plasmanom na Svjetsko nogometnog prvenstvo ove godine u Brazilu.

"Drago nam je da smo našim plasmanom u Brazil doprinijeli tome da građani Bosne i Hercegovine uživo vide trofej. Pozivam ih da potpišu veliki navijački transparent koji će našim Zmajevima biti podrška u najvažnijim utakmicama u historiji naše reprezentacije, te da se slikaju na velikom foto-zidu naše reprezentacije i budu naš 12. igrač“, istakao je Begić najavljujući ovaj veliki sportski i zabavni događaj izrazivši nadu i da će naša reprezentacija u sutrašnjoj utakmici pobjedom dokazati svoj kvalitet.

Nakon premijernog predstavljanja na sarajevskom aerodromu u četvrtak, 6. marta, svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu moći će vidjeti originalni FIFA trofej 7. marta od 13 sati do 21 sat, te 8. marta od 9 sati do 21 sat u dvorani "Mirza Delibašić".

Ulaznice za ovaj događaj su besplatne, ali obavezne, i mogu se osigurati putem portala www.kupikartu.ba, na www.coca-cola.ba, kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na Coca-Cola 0,5L promotivnoj boci s etiketom inspirisanom turnejom Trofeja. Također, karte se mogu preuzeti i u prodajnim objektima Sport Lifea širom Bosne i Hercegovine.