sport
26

Bivši polaznik "Bubamare" ove godine na Mundijalu u borbi za trofej

Klix.ba
"Škola fudbala 'Bubamara' osnovana je tokom rata i kroz nju je prošlo više od 12.000 dječaka. Mi u Bubamari iznimno smo sretni i ponosni što će jedan od tih dječaka nastupati na Svjetskom fudbalskom prvenstvu, a to je Ervin Zukanović", riječi su kojima ambasador projekta Coca-Cola turneje FIFA Trofeja svjetskog fudbalskog prvenstva u BiH i legenda bosanskohercegovačkog fudbala Predrag Pašić najavljuje ovaj događaj.

Trofej će, kao što je i ranije najavljeno, pod pokroviteljstvom Coca-Cole 6. marta stići u naš glavni grad, a djelo talijanskog skulptora Silvija Gazzanige teško 6,175 kilograma bit će izloženo za javnost u Dvorani "Mirza Delibašić" 7. i 8. marta 2014., dok će cijeli doživljaj biti upotpunjen zanimljivim sadržajima poput hologram-sobe, u kojoj će se 2.000 puta prikazati poseban 3D film.

Za sve one koji neće biti u mogućnosti posjetiti Brazil ove godine, ovo je prava prilika da osjete dio atmosfere koju će uživo doživjeti naš reprezentativac i bivši član "Bubamare".

"Kao i svakom igraču reprezentacije, čast mi je braniti boje svoje države i tako navijačima dati razlog za slavlje i ponos. Uložio sam puno rada, truda i odricanja, što je rezultiralo ostvarenjem mog sna", poručio je igrač belgijskog Genta i reprezentacije BiH Ervin Zukanović, te se prisjetio prvih fudbalskih koraka u Školi fudbala "Bubamara".

"Odmah na prvim treninzima znao sam da sam odabrao pravu školu fudbala za svoj daljnji razvoj. Mnogo smo radili, putovali po turnirima, i tako sam naučio početne i osnovne korake koji su najbitniji u nogometu", ispričao je Zukanović, te posebno naglasio bitnost odgoja djece kroz sport.

"Imali smo dobre uslove za treniranje, treneri su zahtijevali higijenu i disciplinu, te su nas odgajali da postanemo profesionalni od malih nogu", zaključio je.

Upravo naglašavajući pedagošku ulogu koju "Bubamara" ima u odgoju mladih ljudi, ambasador FIFA turneje Trofeja Svjetskog prvenstva u BiH Predrag Pašić istaknuo je važnost odgajanja mladih u sportskom duhu.

"Posebno se ponosimo činjenicom što među njima ima onih koji su doktori nauka, magistri, i koji su uspješni i u drugim profesijama. Nekoliko njih su postali profesionalci u fudbalu i nadamo se i vjerujemo da ćemo nastaviti ispunjavati ove ciljeve", poručio je Pašić, pozivajući sve mališane i zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu da 7. i 8. marta budu dio historijske fudbalske priče i posjete ovaj jedinstveni događaj i ne propuste priliku da se fotografišu s Trofejem.

Besplatne, ali obavezne ulaznice za ovaj događaj mogu se osigurati putem portala www.kupikartu.ba, na www.coca-cola.ba, kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na Coca-Cola 0,5L promotivnoj boci s etiketom inspirisanom turnejom. Također, karte se mogu preuzeti i u prodajnim objektima Sport Life-a širom Bosne i Hercegovine.