Nogomet
0

Baždarević: Navijači će nam pomoći da protiv Izraela obavimo posao na pravi način

Piše: D. B.
Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je na današnjoj konferenciji za medije nakon objavljivanja spiska reprezentativaca za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Izraela izrazio optimizam.

"Izrael je kvalitetan protivnik, ali i mi smo odlična ekipa. Momci su dobro radili na prošlim pripremama i korektno odigrali utakmice protiv Andore i Austrije. Primijetno je da im se želja vraća, svi znamo koliko nam znači ova utakmica", izjavio je Baždarević.

Činjenica da mnogi naši reprezentativci ne igraju standardno u svojim klubovima i nisu u formi selektora Baždarevića ne zabrinjava previše.

"Neki nisu dovoljno igrali, ali ako se dobro spremimo, 90 minuta protiv Izraela možemo odigrati. Imamo dobar plan i znamo kvalitete i mane Izraela, publika je na našoj strani i to će nam pomoći da posao odradimo na pravi način", rekao je selektor reprezentacije BiH.

Što se tiče priprema, reprezentacija će se za Izrael pripremati u Sarajevu i Zenici.

"Na početku će neki igrači raditi individualno, a kada se svi okupimo, trenirat ćemo u Hrasnici i na Grbavici, nedjelja će biti slobodna, a onda ćemo se okupiti u Zenici i tamo se spremati do utakmice sa Izraelom", kazao je Baždarević.

U sklopu priprema će biti odigrana i trening utakmica seniorske i mlade reprezentacije.

Selektor Baždarević je ohrabren povratkom Spahića i Lulića, koji su bili povrijeđeni.

"Svi znamo kvalitete Spahića. On se oporavio i trenirao prema programu koji je dobio od stručnog štaba. Motivisan je i mislim da će odigrati jednu od najboljih utakmica u reprezentaciji BiH. Lulić se također oporavlja", smatra Baždarević.

Iako se prvobitno trebao naći na spisku reprezentativaca, Mario Vrančić je izostavljen zbog teže povrede.

U reprezentaciji nema ni Sejada Salihovića, koji traži klub.

Utakmica Izrael - BiH se igra 12. juna u Zenici.