Nogomet
93

Danas okupljanje nogometne reprezentacije BiH uoči meča s Izraelom

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Sarajevu gdje će započeti pripreme za kvalifikacijski susret protiv Izraela.

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević na pripremama bi trebalo da računa na 27 igrača, od kojih 25 očekuje danas, dok će se Semir Štilić i Stojan Vranješ priključiti za nekoliko dana.

Selektor je naknadno pozvao i nogometaša Sarajeva Gojka Cimirota čiji dolazak na okupljanje se također očekuje danas.

Na Baždarevićevom spisku su:

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (FC Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski).

Odbrana: Emir Spahić (bez kluba), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor), Sead Kolašinac (Schalke 04), Ermin Bičakčić (TSG Hoffenheim), Toni Šunjić (Kuban), Ervin Zukanović (Chievo), Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Edin Cocalić (Meche,len) Senad Lulić (Lazio)

Vezni red: Haris Medunjanin (Deportivo), Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Werder Bremen), Stojan Vranješ (Lechia Gdańsk), Anel Hadžić (Sturm), Tino Sven Sušić (Hajduk), Muhamed Bešić (Everton), Semir Štilić (Wisla), Edin Višća (Basaksehir), Gojko Cimirot (Sarajevo)

Napad: Edin Džeko (Manchester City), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Stuttgart), Ermin Zec (Balikesirspor).

Okupljanje reprezentativaca planirano je do 15 sati, a prvi trening na rasporedu je dva sata kasnije.

Reprezentacija će se u Sarajevu pripremati do ponedjeljka kada putuje u Zenicu gdje će nastaviti s pripremama. Tokom boravka u glavnom gradu BiH obavit će pet treninga. Zbog dolaska pape Franje u BiH promijenjen je i plan priprema te su igračima dati slobodni dani u subotu i nedjelju.

Očekivanja pred meč s Izraelom su velika, s obzirom na to da samo pobjeda reprezentaciju BiH ostavlja u igri za plasman na EP.

"Znamo da neće biti lako, da će biti izuzetno teško, ali mislim da se mi možemo suprotstaviti reprezentaciji Izraela. Vjerujem igračima i ako oni vjeruju sebi u ono što mogu da daju onda ćemo pobijediti. Reprezentacija Izraela zaslužuje svaki respekt, međutim i naš tim ima kvalitet koji mora pokazati na terenu", kazao je Baždarević.

Susret BiH - Izrael na rasporedu je 12. juna na stadionu "Bilino polje" u Zenici u 20 sati i 45 minuta.

Nakon pet odigranih kola BiH zauzima pretposljednje mjesto u grupi B s pet bodova. Belgija i Vels imaju po 11, Izrael devet, Kipar šest, dok je posljednja Andora bez bodova.