Nogomet
14

Bayern ponizio i Paderborn, golman Hitz postigao gol za remi Augsburga i Leverkusena

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
U pet današnjih mečeva 22. kola Bundeslige nastupila su četvorica reprezentativaca BiH, s tim što u timu Leverkusena nije bilo Emira Spahića koji je u prošlom kolu zaradio crveni karton.

Bayern Munchen krupnim koracima korača ka novoj tituli prvaka Njemačke. Novi trijumf Bavarci su ostvarili danas na gostovanju u Paderbornu rezultatom 6:0.

U 24. minuti Robben je asistirao strijelcu Robertu Lewandowskom. Poljak je trinaest minuta kasnije postigao drugi gol za Bayern što je bio rezultat prvog poluvremena. U 63. minuti pitanje pobjednika je bilo riješeno, a za 3:0 pogodio je Arjen Robben. Na 4:0 povisio je Franck Ribery u 72. minuti. Peti pogodak za Bayern postigao je Weiser, da bi konačan rezultat svojim drugim pogotkom postavio Arjen Robben. U poraženom timu od 75. minute igrao je Mario Vrančić.

Uporni Augsburg pogotkom u samom finišu meča spasio je bod u duelu sa Bayer Leverkusenom. Meč je okončan rezultatom 2:2, a pogodak u sudijskoj nadoknadi postigao je golman Augsburga Hitz. Prethodno je za Augsburg pogađao Caiuby, kao i Drmić, odnosno Reinartz za Bayer Leverkusen.

Meč Freiburga i Hoffenheima okončan je rezultatom 1:1 čime zadovoljniji mogu biti gostujući igrači. Hahn je domaće doveo u vodstvo, dok je konačan rezultat postavio Kevin Voland. Sejad Salihović zamijenjen je u samom finišu u timu Hoffenheima, dok je Ermin Bičakčić odigrao svih 90 minuta. Na drugoj strani Mensur Mujdža nije ulazio u igru.

Identičnim rezultatom završen je meč Schalkea i Werder Bremena. Meyer je pogodio za vodstvo domaćih, dok je u samom finišu konačnih 1:1 postavio Prodl. Od 72. minute u timu Werdera igrao je Izet Hajrović.

Rezultati:

Augsburg – Leverkusen 2:2 Freiburg – Hoffenheim 1:1 Mainz – Frankfurt 3:1 Paderborn – Bayern 0:6 Schalke - Bremen 1:1