Nogomet
6

Bundesliga: Bayern nastavio pobjeđivati, Paderborn tone sve dublje

Klix.ba
(Foto: EPA)
Derbi susret 25. kola Bundeslige između Werder Bremena i Bayerna igran na Weser stadionu pripao je aktuelnom prvaku rezultatom 4:0.

Bavarci su na vodstvo čekali 24. minute, a strijelac prvog pogotka bio je Thomas Muller. Na 0:2 u posljednjoj minuti prvog poluvremena povisio je David Alaba. U finišu meča za 0:3 pogodio je Robert Lewandowski, da bi isti igrač u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 0:4. U timu Werdera od 63. minute igrao je Izet Hajrović.

Uspješan gost bio je i Mainz na gostovanju u Augsburgu pobijedivši rezultatom 2:0. Strijelci u trijumfu bili su Okazaki i Koo - Ja Choel.

Veliku rezultatsku krizu proživljava Paderborn koji se novim porazom od Frankfurta doveo u nezavidan položaj. Današnji meč okončan je rezultatom 4:0 za domaći tim. Strijelci za Eintracht bili su Meier, Stendera, Aigner i Valdez. U poraženom timu 90 minuta igrao je Mario Vrančić.

Pobjedu na domaćem terenu rezultatom 3:0 ostvario je Hoffenheim nad HSV-om. Dvostruki strijelac za pobjednički tim bio je Eugen Polanski, dok je treći pogodak bio djelo Rudyja. Sejad Salihović u igru je ušao u 89. minuti, dok je Ermin Bičakčić odigrao svih 90 minuta.

Rezultati:

Augsburg - Mainz 0:2 Werder Bremen - Bayern 0:4

Frankfurt - Paderborn 4:0 Hertha - Schalke 2:2 Hoffenheim - HSV 3:0