Dogovor propao
55

Niko ne želi preuzeti Bayern: Još jedan trener odbio Bavarce, moraju smisliti "plan D"

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brojni treneri se ovih dana povezuju s minhenskim Bayernom, ali bavarski gigant se nalazi u sve težoj poziciji u izboru nasljednika Thomasa Tuchela jer je još jedan kandidat odbio njegov poziv.

Nakon što su pozive Bayerna odbili trener Leverkusena Xabi Alonso i selektor Njemačke Julian Nagelsmann, odbijenicu je Bayernu uručio i Ralf Rangnick, selektor nacionalnog tima Austrije.

Selektor Austrije posljednjih dana figurirao je posljednjih dana kao glavni kandidat za novog trenera Bayerna, ali današnje vijest iz Njemačke govore da je i on odlučio ostati vjeran Austriji i odbiti Bavarce.

Potvrdio je to jedan od najpoznatijih insajdera iz Njemačke, novinar Bilda Christian Falk, koji je objavio da Rangnick neće biti Tuchelov nasljednik.

Podsjećamo, ranije se s Bayernom povezivao i Zinedine Zidane, kao i Hansi Flick, a čini se da su njih dvojica ostali kao jedini dostojni nasljednici Tuchela.

Jasno je da se Bayern mora okrenuti "planu D" nakon što su čak tri opcije za popunjavanje upražnjenog trenerskog mjesta otpale.

Bayern je ove sezone prekinuo svoju dominaciju dugu 11 godina, koliko je uzastopno osvajao titulu prvaka Njemačke, ali dobro mu ide u Ligi prvaka gdje je u polufinalu i s Real Madridom (bilo je neriješeno 2:2 u prvoj utakmici) se bori za veliko finale.