Liga prvaka, 3. kolo
0

VIDEO / Bayer preokrenuo protiv Valencije, remi Apoela kod Porta

Piše: N. J.
S utakmice Porto - Apoel (Foto: AP)
S utakmice Porto - Apoel (Foto: AP)
Odigrano je preostalih osam utakmica 3. kola nogometne Lige prvaka. Borussia Dortmund je poražena na gostovanju kod Olympiacosa, a Apoel je ponovo ostvario veliki rezultat, remiziravši na gostovanju kod Porta. Bayer je gubio kući protiv Valencije, ali je na kraju došao do pobjede.

Grupa E

Chelsea - Genk 5:0

Sav posao protiv slabašnog Genka londonski tim je završio u prvih 45 minuta. Strijelci za visoko vodstvo 4:0 u prvom dijelu susreta bili su Meireles, dva puta Torres, te Ivanović. Kalou je u 72. pogodio za 'petardu'.

Bayer Leverkusen - Valencia 2:1

Valencia je na gostovanju kod Leverkusena došla u prednost u 10. minuti golom Jonasa. Leverkusen je do izjednačenja došao u 53. minuti preko Schurrlea, a za potpuni preokret pobrinuo se Sam tri minute kasnije.

Tabela: Chelsea 7, Bayer 6, Valencia 2, Genk 1

Grupa F

Olympique Marseille - Arsenal 0:1

Mreže su mirovale u prvih 45 minuta ovog susreta, uprkos tome što je utakmica bila puna tempa. U nastavku je tempo igre opao i kad se činilo da su u obje ekipe zadovoljni neriješenim ishodom, Ramsey je u sudijskom vremenu donio veliku pobjedu Arsenalu.

Olympiacos - Borussia Dortmund 3:1

Grci su pomalo neočekivano riješili prvi dio susreta u svoju korist. Prednost im je donio Holebas u 8. minuti, a na 1:1 je poravnao Lewandowski u 26. minuti susreta. Ipak, novo vodstvo grčkom timu donio je Djebbour u 40. minuti. Pobjedu Grka ovjerio je Modesto u 78. minuti, na asistenciju Ibagaze.

Tabela: Arsenal 7, Marseille 6, Olympiacos 3, Dortmund 1

Grupa G

Porto - Apoel 1:1

Hulk je pogodio za vodstvo portugalskog tima u 13. minuti, a da su Kiprani tvrd orah pokazao je Almeida poravnavši na 1:1 u 19. minuti. Tim se rezultatom otišlo i na odmor, a ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat. Tako je Apoel, senzacionalno, bez poraza i nakon tri odigrana kola u Ligi prvaka.

Shakhtar - Zenit 2:2

Dobru utakmicu odigrali su Shakhtar i Zenit. Ukrajnci su poveli golom Williana u 15. minuti, a Shirokov je pogodio za izjednačenje u 33. minuti. Ipak, u posljednjoj miunti prvog dijela Adriano je pogodio za novo vodstvo Shakhtara. Igrač gostiju Fayzulin poravnao je u 60. minuti, 2:2.

Tabela: Apoel 5, Zenit 4, Porto 4, Shakhtar 2

Grupa H

Milan - Bate Borisov 2:0

Milan je na poluvrijeme otišao s prednošću od 1:0 zahvaljujući golu Zlatana Ibrahimovića u 33. minuti. Kevin Prince Boateng je udvostručio prednost u 70. minuti.

Barcelona - Plzen 2:0

Iniesta je na asistenciju sjajnog Messija donio Kataloncima prednost već u 10. minuti, a David Villa je u 82. postavio konačnih 2:0.

Tabela: Barcelona 7, Milan 7, Plzen 1, Bate Borisov 1