Nogomet
116

Bayer pobijedio Hoffenheim fantomskim golom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Bayer Leverkusena izbili su na vrh tabele njemačke Bundeslige nakon što su u prvoj utakmici 9. kola kao gosti savladali Hoffenheim sa 2-1.

Pobjeda Apotekara je, međutim, ostala u sjeni nevjerovatnog gafa iz 70. minute kada je sudija Felix Brych priznao gol kojeg uopće nije bilo!

Stefan Kieβling je nakon kornera gađao glavom, a lopta je kroz vanjsku stranu male mrežice ušla u gol. I sam Kieβling je odmah shvatio da je promašio i uhvatio se za glavu, ali sudija je iznenađujuće priznao pogodak. Uzalud su se domaći žalili i pokazivali sudiji rupu na mreži, pomoći nije bilo. Kieβling je šesti put ove sezone bio strijelac iako uopće nije postigao gol!

Prije tog fantomskog pogotka "regularni" je strijelac za goste u 26. minuti nakon odlično izvedenog kontranapada bio Sidney Sam koji je zabio ljevicom s vrha šesnaesterca. Za 25-godišnjeg krilnog napadača koji igra u životnoj formi to je već sedmi pogodak ove sezone čime je preuzeo prvo mjesto na listi strijelaca.   

Kako bi se iskupio za nevjerovatnu grešku, očajni sudija Brych je u 82. minuti poklonio penal Hoffenheimu, ali je Bernd Leno odbranio udarac Robertu Firminu. Domaći su, ipak, došli do utješnog pogotka u 88. minuti kada je strijelac bio Sven Schipplock.

U domaćem timu od prve minute igrao je naš reprezentativac Sejad Salihović, dok kapitena Zmajeva Emira Spahića nije bilo u ekipi Bayera.

Kako sada stvari stoje, nije isključeno da će se ova utakmica ponoviti. Zasad Bayer s utakmicom više ima 22 boda, dva više od Bayerna i tri od Borussije Dortmund. Hoffenheim je, pak, ostao na deset bodova.

Bundesliga, 9. kolo:

Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1-2 (Schipplock 88 / Sam 26, Kieβling 70)

Redoslijed: 1. Bayer Leverkusen 22, 2. Bayern 20 (-1), 3. Borussia Dortmund 19 (-1), 4. Borussia M. 13 (-1)…