Nogomet
1

Nema ponavljanja utakmice Hoffenheim - Bayer

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) odlučio je da se utakmica 9. kola Bundeslige između Hoffenheima i Bayer Leverkusena neće ponavljati, te da Apotekarima ostaje pobjeda s 2-1.

Podsjećamo, gosti su u toj utakmici slavili nakon krajnje bizarne situacije. Stefan Kiessling je u 70. minuti pucao glavom, lopta je prošla pored stative i onda kroz rupu u mreži završila u golu. Na iznenađenje svih sudija Felix Brych je pokazao na centar, priznavši pogodak koji uopće nije postignut.

Na saslušanju u ponedjeljak Brych je priznao da je nakon udarca Kiesslinga nakratko izgubio loptu iz vidika, a potom je ugledao u golu, pa je odlučio priznati pogodak. Sportski sud DFB-a je stao u zaštitu autoriteta sudije i presudio da se utakmica registrira ostvarenim rezultatom.  Bayer je tako sačuvao nezasluženo osvojene bodove, a Hoffenheimu ostaje sedam dana za žalbu.

"Prihvatamo odluku, ali jasno je da smo razočarani. Ne mogu još reći hoćemo li se žaliti. O tome će odlučiti uprava kluba", izjavio je direktor Hoffenheima Alexander Rosen.