Nogomet
1

Bundesliga: Bayern nastavio rekord, novo posrnuće Schalkea

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Četiri pobjede domaćina iz pet utakmica, novo posrnuće Schalkea i čak sedam crvenih kartona viđeno je u prvih pet subotnjih utakmica trećeg bundesligaškog kola.

Prvak Bayern nastavlja s pobjedama. Do treće ovosezonske došli su nogometaši Josepa Guardiole na svojoj Allianz Areni, pri 187. bavarskom derbiju protiv Nürnberga. Završilo je 2-0 pogocima Francka Riberyja u 69. te Arjena Robbena u 78. minuti.

Za domaće je od prve minute zaigrao Mario Götze debitiravši tako u takmičarskom dvoboju za svoju novu ekipu. Mario Mandžukić u 28. je minuti promašio zicer glavom, a četiri minute kasnije David Alaba nije realizirao sumnjivi 11-erac koji je iznudio Arjen Robben. Oba puta uspješniji je bio gostujući golman Raphael Schäfer.

Mandžukić je dobre prilike također propuštao u 56. i 60. minuti, da bi prvaci konačno stigli u vodstvo u 69. minuti. Na ubacivanje Philippa Lahma glavom je pogodio Franck Ribery. U 159. bundesligaškom nastupu za bavarsku ekipu Francuz je dao 54. pogodak, prvi glavom.

Devet minuta kasnije Robben je postavio konačan rezultat nakon izvanrednog solo-prodora, u kojem je prevario trojicu suparničkih igrača i golmana.

Ribery je postao prvi nogometaš u bundesligaškoj povijesti koji je nastupio u 18 pobjeda zaredom svoje ekipe. Bayernu je ovo bila 28. uzastopna utamica bez poraza, čime su pretekli ekipu Juppa Heynckesa iz 1989. godine, s kojom su dosad dijelili klupski rekord.

Bayern je protiv regionalnog rivala držao loptu u posjedu 81% vremena. Najsuperiornija je to predstava po posjedu lopte otkad je, 2004. godine, u Bundesligi uveden precizan sustav mjerenja.

Do osme uzastopne bundesligaške pobjede, što im je uspjelo prvi put u klupskoj povijesti, došli su nogometaši Bayera, koji su u Leverkusenu nadigrali Borussiju M. 4-2.

Po tri su crvena kartona mogli vidjeti gledatelji u Hannoveru i Sinsheimu. U Hannoveru je istoimeni domaćin nanio drugi ovosezonski poraz Schalkeu pobijedivši 2-1. Benedikt Höwedes zaradio je isključenje već u 14. minuti skrivivši 11-erac iz kojeg je Huszti pogodio za vodstvo domaćih. Mađar je sam zaradio isključenje u 54. minuti, da bi austrijski stoper gostiju Christian Fuchs drugi žuti karton dobio u 85. minuti.

Pregršt golova pri 3-3 remiju, ali i crvenih kartona (također 3), vidjeli su gledatelji u Sinsheimu, u meču domaćeg Hoffenheima i Freiburga. Domaći su poveli pogotkom Sejada Salihovića iz 11-erca već u devetoj minuti, a bh. veznjak par sekundi kasnije zaradio je crveni karton jer je u gužvi nastaloj nakon što je realizirao penal suparničkog nogometaša, navodno, udario po obrazu.

S igračem više gosti su dvaput izjednačavali, a s poravnatim snagama (isključen im je Francis Coquelin u 41. minuti) uspjeli su i povesti. Domaćin je izjednačio prekrasnim udarcem Tobiasa Strobla u 77. minuti, da bi gostujući nogometaš Admir Mehmedi zaradio isključenje u 90.

Mainz je na svom terenu pobijedio Wolfsburg 2-0. Luiz Gustavo isključen je gostima u 64. minuti nakon drugoga žutog kartona. Nakon tri kola maksimalan broj bodova imaju Borussia Dortmund, Bayern, Bayer i Mainz. 

Bundesliga, 3. kolo:

Bayern – Nürnberg 2-0 (Ribery 69, Robben 78) Bayer – Morussia M. 4-2 (Kiessling 23-11m, Sam 28, 60, Castro 72 / Stranzl 54, Arango 57) Hoffenheim – Freiburg 3-3 (Salihović 9-11m, Volland 25, Strobl 77 / Sorg 13, Guede 29, Freis 65) Hannover – Schalke 2-1 (Huszti 15-11m, Diouf 42 / Szalai 55) Mainz – Wolfsburg 2-0 (Chuopo-Moting 60, Müller 78) Hertha -HSV (18.30)

Tabela: Borussia Dortmund 9, Bayer 9, Bayern 9, Mainz 9, Werder 6...