Liga prvaka
806

Barcelona prvi put u historiji pobijedila Juventus u Torinu, odlična partija Pjanića

H. H.
Golove za trijumf Katalonaca postigli su Dembele i Messi (Foto: EPA-EFE)
Golove za trijumf Katalonaca postigli su Dembele i Messi (Foto: EPA-EFE)
U derbi susretu večerašnjeg programa Lige prvaka Barcelona je kao gost pobijedila Juventus rezultatom 0:2 u 2. kolu grupe G.
Gledali smo vrlo dobar meč u Torinu, a vodeći gol vidjeli smo u 12. minuti kada je Dembele šutirao sa vrha šesnaesterca, lopta je na putu do gola pogodila Chiesu i završila je u mreži za 0:1.

Trijumf španskog tima ovjerio je Messi iz jedanaesterca u 91. minuti nakon što je prethodno Bernardeschi u svom kaznenom prostoru srušio Fatija.

Barca je generalno bila mnogo bolji rival, propustila je nekoliko izvrsnih prilika, ali vrijedi spomenuti da su čak tri gola poništena Juventusovom Alvaru Morati zbog ofsajda nakon pregleda VAR-a.

Naš Miralem Pjanić protiv bivšeg kluba je odigrao sjajnih 90 minuta, a ovo je bila prva pobjeda u historiji katalonskog tima na gostovanju protiv Juventusa.

U istoj grupi Ferencvaroš i Dynamo Kijev su remizirali 2:2 (Nguen 59' , Boli 90' / Tsygankov 28', Da Pena 41'). U mađarskom sastavu do 86. minute igrao je Adnan Kovačević, dok Eldar Ćivić nije konkurisao za utakmicu.

U grupi E Sevilla je na svom terenu savladala Rennnes sa 1:0, a gol odluke postigao je Nizozemac De Jong u 56. minuti. Nešto ranije, Chelsea je kao gost bio bolji od Krasnodara rezultatom 0:4.

Grupa E:

Krasnodar - Chelsea 0:4 (Hudson-Odoi 37', Werner 76' pen., Zyech 79', Pulišić 90') Sevilla - Rennes 1:0 (De Jong 56')

Tabela:

Grupa G:

Juventus - Barcelona 0:2 (Dembele 14', Messi 91' pen.) Ferencvaroš - Dynamo Kijev 2:2 (Nguen 59', Boli 90') / Tsygankov 28', Da Pena 41')

Tabela: