Liga prvaka
6

Barcelona prvi put nakon 2010. godine dočekuje Inter, Zvezda gostuje Liverpoolu

Piše: O. T.
Barcelona u meču protiv Intera ne može računati na Lionela Messija. (Foto: EPA-EFE)
Barcelona u meču protiv Intera ne može računati na Lionela Messija. (Foto: EPA-EFE)
Prvi put nakon epskog okršaja Barcelone i Intera u polufinalu Lige prvaka 2010. godine ova dva tima će ukrstiti koplja u evropskim takmičenjima. Katalonci bez povrijeđenog Lionela Messija večeras od 21:00 sati na svom stadionu Camp Nou u 3. kolu grupe B dočekuju milanski tim. Ipak, to je samo jedan od nekoliko sjajnih mečeva koji nas očekuju ove noći.

U isto vrijeme kada nas Barcelona i Inter počnu podsjećati na onaj veliki okršaj u revanšu polufinala Lige prvaka prije osam godina, kad je italijanski tim čuvao prednost od 3:1 te uz poraz rezultatom 1:0 prošao u finale i osvojio ga, u Dortmundu će Borussia dočekati Atletico Madrid, u Parizu će prvak Francuske igrati protiv Napolija, dok će na kultnom Anfieldu Liverpool napasti Crvenu zvezdu. Sve poslastica do poslastice.

Jedan evropski klasik gledali smo sinoć kada je Juventus na Old Traffordu rezultatom 1:0 savladao Manchester United. Bio je to ujedno i povratak Cristiana Ronalda u dom u kojem je postao najbolji na svijetu, ali i pokazatelj da je Stara dama u ovom trenutku pravi "teškaš", dok United to nije.

Sinoć je još jednu sjajnu predstavu u Ligi prvaka odigrao Edin Džeko koji je u pobjedi Rome nad CSKA Moskvom (3:0) postigao dva gola i dodao asistenciju.

Grupa A:

Borussia Dortmund - Atletico Madrid (21:00 sati)

Club Brugge - Monaco (18:55 sati)

Borussia Dortmund u fenomenalnoj formi dočekuje okršaj s Atleticom. Kao lideri Bundeslige igrači Luciana Facrea iza sebe imaju niz od pet uzastopnih pobjeda u kojima su postigli čak 22 gola. Sjajan napadački tim susrest će se s tvrdim timom Diega Simeonea, timom koji u posljednjih osam mečeva ne zna za poraz u takmičenjima i koji je u tih osam mečeva primio tek četiri gola. Ovo je ujedno okršaj i dva tima koji imaju po šest bodova i koji su nagovijestili borbu za prvo mjesto u grupi.

Monaco je ove sezone u velikoj krizi koja je rezultirala smjenom Leonarda Jardima i postavljanjem Thierryja Henryja na mjesto trenera. Tim iz Kneževine očajno traži povratak samopouzdanja i večeras je pobjeda nad Club Bruggeom velika obaveza.

<iframe id="sofa-standings-embed-1462-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1462/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>      <div style="font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif"><a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/hr/">Rezultati</a> by SofaScore</div>      <script type="text/javascript" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script>  <script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-1462-17351', window);</script>  

Grupa B:

PSV - Tottenham (18:55 sati)

Barcelona - Inter (21:00 sati)

Na stadionu Camp Nou od 21:00 sati očekuje nas sjajan meč u kojem će najviše nedostajati povrijeđeni Messi. Za razliku od Barcelone koja bilježi promjenjivu formu u posljednje vrijeme, ekipa Intera ima niz od čak sedam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, a posljednja je upisana protiv najvećeg rivala Milana. Stoga se od Luciana Spalettija i njegovih izabranika očekuje još jedna vrhunska predstava. Barceloni neće biti nimalo lako.

Ova grupa također pokazuje isto stanje kao i grupa B - dva tima imaju po šest, dva tima po nula bodova. PSV i Tottenham će večeras, dakle, osvojiti prvi bod ili prve bodove, a bila bi katastrofa za Tottenham da večeras ne pobijedi. Ako žele zadržati šanse za plasman u osminu finala, Harry Kane i društvo nemaju izbora nego slaviti.

<iframe id="sofa-standings-embed-1463-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1463/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>      <div style="font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif"><a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/hr/">Rezultati</a> by SofaScore</div>      <script type="text/javascript" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script>  <script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-1463-17351', window);</script>  

Grupa C:

Liverpool - Crvena zvezda (21:00 sati)

PSG - Napoli (21:00 sati)

Uzbudljiva grupa C redovno nudi odlične okršaje. Šampion Srbije nakon teškog poraza od PSG-a (6:1) gostuje pred paklenom atmosferom Anfielda gdje će istrčati razigrani Liverpool. Zvezda će i večeras skoro sigurno sve snage usmjeriti na odbranu svog gola i zaustavljanje rastrčanog tima koji predvodi Jurgen Klopp. Sve osim pobjede Liverpoola bilo bi iznenađenje, ali Zvezda je bodom protiv Napolija kod kuće pokazala da nije zalutala u ovo takmičenje bez obzira na poraz od PSG-a.

Sjajan okršaj očekuje nas u Parizu gdje lider grupe Napoli gostuje PSG-u. Meč u kojem blagu ulogu favorita imaju Francuzi čije su udarne igle fenomenalni Kylian Mbappe, Neymar i Edinson Cavani. Problemi s povredama muče oba tima i to može utjecati na njihove igre, jer kod Parižana su upitni Thiago Silva, Di Maria, a prema nekim najavama i Marco Verratti, dok je na drugoj strani pod upitnikom Lorenzo Insigne.

<iframe id="sofa-standings-embed-1464-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1464/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>      <div style="font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif"><a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/hr/">Rezultati</a> by SofaScore</div>      <script type="text/javascript" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script>  <script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-1464-17351', window);</script>  

Grupa D:

Lokomotiv Moskva - Porto (21:00 sati)

Galatasaray - Schalke (21:00 sati)

Lokomotiv Mosvka će na domaćem terenu večeras tražiti prve bodove u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, a prekoputa ruskog tima stajat će Porto koji zajedno sa Schalkeom dijeli lidersku poziciju grupe. Portugalci bi uz pobjedu napravili veliki korak ka osmini finala, dok bi moskovski tim uveliko smanjio šanse za takvim ciljem.

Vrlo interesantan meč očekuje nas u Istanbulu gdje će Galatasaray dočekati Schalke. Riječ je o dva vrlo dobra tima koja ovaj meč dočekuju u promjenjivim formama. Turski tim je upisao četiri pobjede u posljednjih osam mečeva u svim takmičenjima, dok je njemački predstavnik porazom od Werdera iz Bremena prekinuo niz od tri vezana trijumfa i vratio krizu s početka sezone. Zbog takve uvertire večerašnji meč je posebno važan i za Galatu i za Schalke.

<iframe id="sofa-standings-embed-1465-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1465/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>      <div style="font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif"><a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/hr/">Rezultati</a> by SofaScore</div>      <script type="text/javascript" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script>  <script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-1465-17351', window);</script>