Čudo se nije desilo
0

FOTO+VIDEO / Barca nakon remija sa Realom izborila finale Lige prvaka

Sarajevo-x.com
Ekipa Barcelone uspjela je sačuvati prednost iz prvog susreta nad Realom iz Madrida nakon što je revanš susret polufinala Lige prvaka završen neriješenim rezultatom 1:1, čime su izborili finale Lige prvaka na Wembleyju. Podsjećamo da je Barcelona utakmicu počela sa velikom prednošću iz prvog susreta od 2:0.

Prve minute utakmice nagovijestile su namjere Real Madrida. Gosti iz glavnog španskog grada žestoko su pritisnuli igrače domaćeg sastava, koji su se teško odupirali pritisku ne uspijevajući uspostaviti svoju karakterističnu igru kratkih pasova.

Ipak, pritisak gostiju, koje zbog suspenzije sa klupe nije prevodio trener Jose Mourinho, nije dugo trajao. Igrači "blau grane" su nakon 15-ak minuta uspostavili svoj ritam igre, polagano su preuzimali inicijativu i počeli stvarati prilike. Prvu takvu nije iskoristio Busquets u 21. minuti, kada je nakon kornera i centaršuta Xavija slabo šutirao.

Barcelona je nakon toga u potpunosti preuzela inicijativu što je rezultiralo novim prilikama. U 31. minuti Leo Messi dribla dvojicu igrača Reala, ali njegov šut brani fenomenalni Iker Casillas. Samo dvije minute nakon toga na sceni su isti igrači. Messi sjajno dolazi do prilike za šut, ali je Casillas bio nesavladiv. Sjajnom intervencijom zaustavlja šut magičnog Argentinca.

To je bio samo početak muka za odbranu Reala. Minut poslije, Villa odlično šutira nakon asistencije Messija, ali se Casillas ponovo vinuo u zrak i paradom odbio loptu. U 36. minuti, Casillas je bio na novim mukama, ali opet uspijeva izaći kao pobjednik. Samo zahvaljujući Casillasu Barcelona nije postigla gol u prvom poluvremenu i tako riješila sve dileme o tome ko će istračati na Wembley, gdje će biti odigrano finale Lige prvaka.

O nemoći Reala u prvom poluvremenu najbolje govori poražavajuća činjenica da igrači "kraljevskog" kluba nisu uputili niti jedan jedini šut prema golu Victora Valdesa.

Drugo poluvrijeme počelo je novim utrčavanjem Jimmyja Jumpa pa je utakmica prekinuta na nekoliko minuta. Pokisla publika dobro se zabavljala gledajući legendarnog strikera dok je na klizavom terenu bježao redarima. Na kraju su ga uspjeli oboriti i izvesti sa terena.

Real Madrid je na samom startu drugog poluvremena uspio postići gol preko Cristiana Ronalda, ali je sudija De Bleeckere poništio pogodak zbog faula nad Mascheranom.

U 54. minuti Barcelona je postigla gol i dodatno otežala posao Real Madridu. Pedro je iskoristio fantastičan pas Andresa Inieste i loptu poslao iza gola Casillasa, koji ovaj put nije uspio spriječiti pogodak.

Deset minuta poslije toga, Di Maria je pogodio stativu. Na njegovu sreću, lopta mu se vratila, a on je ovaj put dodaje Marcelu, koji iz neposredne blizine postiže izjednačujući gol.

Do kraja susreta, obje ekipe igrale su rastrzano, uz mnogo faulova i tenzija. Susret je završen neriješeno pa se Barcelona plasirala u finale Lige prvaka, dok su igrači Real Madrida morali još jednom pružiti ruku svojim protivnicima i čestitati im na uspjehu.