Poštuje trenera Cityja
2

Balotelli se javno izvinio Manciniju i Prandelliju

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Zločesti dečko talijanskog nogometa Mario Balotelli javno se izvinio za posljednji u nizu svojih nepromišljenih poteza, za isključenje u nedjeljnom premierligaškom derbiju protiv Arsenala.

Nakon što je sretno izbjegao isključenje u 20. minuti susreta zbog pogibeljnog starta đonom na Alexa Songa, Balotelli je zbog dva žuta kartona dobivenih nakon startova na Bacaryja Sagnu ipak isključen u posljednjoj minuti dvoboja. Bilo mu je to četvrto isključenje u dvije sezone u dresu "građana" koje je potaknulo menadžera Cityja Roberta Mancinija na izjavu kako ga je klub spreman prodati.

"Vrlo mi je žao zbog onoga što se dogodilo i zbog razočarenja koje sam uzrokovao Manchester Cityju, a posebice menadžeru Robertu Manciniju, kojega poštujem i kojem želim najbolje", poručio je Balotelli putem priopćenja koje je novinskoj agenciji ANSA-i uručio njegov agent Mino Raiola.

Nije se Balotelli zaboravio izviniti niti talijanskom selektoru Cesareu Prandelliju koji ga je u februaru izostavio iz kadra za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a zbog kršenja "etičkog kodeksa", nakon gađenja Tottenhamovog Scotta Parkera u premierligaškom derbiju.

"Jako sam vezan uz nacionalnu ekipu, ali jučer sam napravio dva prekršaja u žaru borbe. Nisam prekršio etički kodeks. Već sam propustio reprezentativni nastup zbog nesmotrenosti i ne bih to učinio i drugi put. Nadam se da ću biti u trening-kampu u aprilu. Pričekajmo i vidimo konačnu presudu o zabrani."

"Procijenit ću iz video-snimki nakon isključenja primjenjuje li se etički kodeks na Balotellija", poručio je talijanski selektor Prandelli dvije sedmice uoči zakazanog dvodnevnog okupljanja "azzurra".

U svojem priopćenju Balotelli se dotakao i budućnosti u klubu s kojim je ugovorno vezan do 2015. godine.

"Na kraju sezone razgovarat ću s ljudima iz kluba pa ćemo vidjeti."