Bundesliga
0

Ballack se vratio nakon 134 dana

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Bayera iz Leverkusena pobijedili su Borussiju u Mönchengladbachu 3-1 u nedjeljnom dvoboju 19. bundesligaškog kola.

Dva je gola za Leverkužane zabio stoper Gonzalo Castro. Dosad ove sezone nije bio strijelac. Oba mu je puta asistirao Čileanac Arturo Vidal, koji je ove sezone zabio osam golova i još pri osam asistirao.

Najvažnija vijest za trenera pobjedničke ekipe Juppa Heynckesa ipak je povratak Michaela Ballacka, koji je u igru ušao u 56. minuti. Posljednju je utakmicu za svoj klub 34-godišnji veznjak odigrao 11. septembra prošle godine u dvoboju trećeg kola protiv Hannovera. Tačno 134 dana pauzirao je zbog povrede koljena.

U drugom nedjeljnom dvoboju Hoffenheim i St. Pauli su na Rhein-Neckar-Areni odigrali su 2-2. Domaćoj je ekipi svojim prvim pogotkom u dresu Hoffenheima bod spasio 18-godišnji Austrijanac David Alaba, koji je pogodio u 90. minuti uz pomoć jednoga odbrambenog igrača gostiju kojeg je lopta na putu do gola okrznula. Tamnoputi Austrijanac u Hoffenheimu je na posudbi iz Bayerna.

Svih 90 minuta u Hoffenheimu su odigrali naši reprezentativci, Sejad Salihović i Vedad Ibišević. 

Bundesliga, 19. kolo:

Hoffenheim – St. Pauli 2-2 (Compper 29, Alaba 90 / Kruse 51, Asamoah 81) Borussia M. - Bayer 1-3 (Stranzl 65 / Kadlec 37, Castro 45, 73)

Tabela: Borussia Dortmund 47, Bayer 36, Hannover 34...