Bundesliga
0

Bayer smanjio zaostatak, Wolfsburg prosuo pobjedu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Bayera iz Leverkusena približili su se vodećoj Borussiji Dortmund na sedam bodova nakon pobjede protiv Schalkea (2-0) koji je tako porazom krenuo u život bez Felixa Magatha.

A taj isti Magath je u nedjelju krenuo u svoj drugi trenerski mandat na klupi Wolfsburga. Bio je milimetar do pobjede kod Stuttgarta, budući da su njegovi "vukovi" vodili od 40. minute kada je strijelac bio Grafite. No, u četvrtoj minuti sudijske nadoknade izjednačio je Georg Niedermeier, donijevši Švabama bod kojim su se zadržali iznad zone ispadanja u Bundesligi. U njoj je, pak, i nakon 27. kola Wolfsburg.

Magath je u srijedu dobio otkaz u Schalkeu, a tim je u Leverkusenu vodio njegov donedavni pomoćnik Seppo Eichkorn koji će već u ponedjeljak prepustiti klupu Ralfu Rangnicku. Neće baš po dobrome Eickhorn pamtiti jedinu utakmicu koju je vodio budući da se njegovi nogometaši nisu uspjeli oduprijeti drugoplasiranoj ekipi prvenstva. Bayer je poveo u 19. minuti preko Erena Derdiyoka kojem je asistirao Michael Ballack. Samo osam minuta kasnije Christoph Metzelder je glavom zabio loptu u vlastitu mrežu i pokopao svoju ekipu.

Bundesliga, 27. kolo:

Bayer Leverkusen - Schalke 2-0 (Derdiyok 19, Metzelder 27-ag) Stuttgart - Wolfsburg 1-1 (Niedermeier 90+4 / Grafite 40)

Tabela: Borussia Dortmund 62, Bayer Leverkusen 55, Hannover 50, Bayern 48, Mainz 44...