Bundesliga
0

Bayer opet drugi, Borussia M. izjednačena sa Stuttgartom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Odigrana su posljednja dva dvoboja 23. kola nogometne Bundeslige. Bayer je u Leverkusenu nadigrao Stuttgart 4-2, dok je Borussia u Mönchengladbachu bila bolja od Schalkea 2-1.

Povratak na bundesligašku klupu 511 dana nakon što je dobio otkaz u tadašnjem prvoligašu Herthi trener Borussije Lucien Favre proslavio je pobjedom, prvom domaćom posljednjeplasiranog bundesligaškog sastava od 2-0 trijumfa nad Eintrachtom devetog aprila prošle godine.

Premda su gosti poveli preko Peera Klugea veću drugoj minuti, rezultat su u korist domaćih preokrenuli Marco Reus šestim ovosezonskim pogotkom i Mohamadou Idrissou.

Pobjedom se sastav iz Mönchengladbacha izjednačio s pretposljednjim Stuttgartom po broju (19) osvojenih bodova. Borussia je od šest utakmica proljetnog dijela prvenstva tri dobila i tri izgubila.

Nešto ranije Stuttgart je u Leverkusenu imao malu priliku protiv Bayera, no poništeni gol odnosno stativa i dvije sjajne odbrane Renea Adlera u istoj akciji onemogućile su Švabe pri 2-2 rezultatu.

Domaći su vodili 1-0 i 2-1, tako da je njihova pobjeda, četvrta u pet posljednjih bundesligaških utakmica, na kraju ispala sasvim zaslužena. Dva je pogotka za sastav Juppa Heynckesa zabio Stefan Kießling. 

Bundesliga, 23. kolo:

Bayer – Stuttgart 4-2 (Kießling 6, 90+1, Castro 41, Reinartz 81 / Harnik 16, Kuzmanović 52) Borussia M. - Schalke 2-1 (Reus 12, Idrissou 23 / Kluge 2)

Tabela: Borussia D. 55, Bayer 45, Bayern 42, Hannover 41...