Bundesliga
0

Hoffenheim poražen od Mainza na svom terenu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Odigrano je prvih pet subotnjih utakmica 24. kola nogometne Bundeslige, no sve je to priprema za ono što će se od 18 sati događati na Allianz Areni, na kojoj igraju minhenski Bayern i dortmundska Borussija.

Uprkos poslovično raspucanim strijelcima u Bundesligi, ova subota nije bila takav primjer, pa je postignuto ukupno devet pogodaka ili manje od dva po utakmici.

U dvoboju Kaiserslauterna i Hamburga na kraju je završilo s bodom na obje strane, ali i pogotkom. Domaćin je vodio od 18. minute kada je Hloušek bio strijelac, a izjednačio je Jansen u 55. minuti nakon dubinskog proigravanja i spretne intervencije.

Isti je rezultat postignut u ogledu Schalkea i Nürnberga, a domaćin je spašavao i bod. Donio im ga je iskusni Španac Raul u 52. minuti, čime je došao već do 11 pogotka u sezoni i prvi je klupski strijelac.

Vatreno je bilo u završnici utakmice Hoffenheima i Mainza (1-2). Domaćin je tek u 83. minuti (strijelac Alaba) naplatio silne napade i tada izjednačio na 1-1, no samo tri minute kasnije je Soto vratio Mainzu vodstvo, a na kraju i pobjedu 2-1. Naš dvojac Salihović-Ibišević je počeo ogled za domaćina, s tim da potonji nije igrao kao Salihović do kraja već do 65. minute.

Köln je u 89. minuti došao do tri bitna boda u borbi za opstanak. Nakon sjajnog poigravanja Milivoja Novakoviča u naletu je izbačen Lukas Podolski koji je mudro prebacio loptu s petnaestak metara iskosa preko istrčalog vratara Freiburga za veliku feštu domaćina.  

Bundesliga, 24. kolo:

Köln - Freiburg 1-0 (Podolski 89) Schalke - Nürnberg 1-1 (Raul 52 / Hegeler 37) Hoffenheim - Mainz 1-2 (Alaba 83 / Ivanschitz 23, Soto 86) Kaiserslautern - Hamburg 1-1 (Hloušek 18 / Jansen 55) St. Pauli - Hannover 0-1 (Schulz 89) Bayern - Borussia (D) (kasnije)

Tabela: 1. Borussia (D) 55 (-1), 2. Bayer 45 (-1), 3. Hannover 44, 4. Bayern 42 (-1), 5. Mainz 40...