Michael Ballack
0

"Znamo koliko možemo nauditi Bayernu"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Michael Ballack, 34-godišnji ofanzivni veznjak nogometaša Bayera, želi u nedjeljnom derbiju sljedeće runde u Bundesligi dokazati da je zaslužio povratak u reprezentaciju Njemačke.

Za istu je Ballack odigrao 98 utakmica, ali zadnju još u martu prošle godine. Nakon toga su ga povrede izbacile iz stroja, pa je ove sezone odigrao samo 14 utakmica za ''apotekare'' iz Leverkusena, ali samo šest od početka do kraja.

"Sada sam odigrao nekoliko utakmica svih 90 minuta u kontinuitetu i opet se osjećam potpuno spreman. Naravno, nadao sam se da će me trener malo ranije staviti u ekipu. No, sada sam pronašao ritam i mogu pomoći svojoj ekipi", rekao je Ballack u razgovoru za klupsku televiziju.

Bayer u Bundesligi ima pet uzastopnih pobjeda u zadnjih pet kola. Osvojio je 22 od moguća 24 boda u posljednjih osam rundi. Ekipa je u odličnoj formi, a u nedjelju u 30. kolu gostuje kod Bayerna, kluba u koji je Ballack prešao 2002. godine iz sadašnje sredine. U Bayernu je igrao do 2006. godine i prelaska u Chelsea, iz kojeg se prošlog ljeta vratio u Bayer.

"Znamo koliko bismo naudili Bayernu u slučaju naše pobjede. Njihova ekipa trenutno nije na poziciji koja vodi u Ligu prvaka, što je ključna stvar za Bavarce. Cijeli njihov klub je pod ogromnim pritiskom", rekao je Ballack.

Bayern je trenutno tek na četvrtom mjestu s 52 boda. Hannover ima bod više na trećem mjestu, a Bayer sa 61 bodom zaostaje za liderom, dortmundskom Borussijom, za pet bodova. Do kraja je ostalo još pet kola, što znači da se Bayerovi navijači još mogu nadati naslovu prvaka.

"Sve je moguće. Možemo i osvojiti prvenstvo. No, da bismo imali šansu za to, morali bi dobiti svih pet utakmica do kraja prvenstva", završio je Ballack.