Liga prvaka
21

Tok utakmice / Atletico - Liverpool 1:0: Pobjeda madridske ekipe za prednost uoči revanša

N. K.
Foto: AFP
(Foto: EPA-EFE)
Atletico i Liverpool večeras su od 21:00 sat na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu igrali prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
90' - Gotova je utakmica. Atletico je pobijedio. Gol vrijedan trijumfa postigao je Saul još na samom početku utakmice, dok se Liverpool u nastavku meča nije uspio nametnuti pa će priliku za prolaz tražiti u revanšu u Engleskoj.

73' - Henderson se našao u dobroj šansi, ali je šut prošao kraj lijeve stative.

70' - Atletico je neprepoznatljiv u drugom poluvremenu. Uopšte nemaju ambicije za napad, dok su napadi Liverpoola dosta jalovi.

53' - Prva velika šansa u nastavku za Liverpool. Salah je pratio savršen centaršut i snažno pucao glavom, ali je lopta prošla malo pored lijeve stative.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme, Atletico vodi 1:0. Liverpool je imao daleko veći posjed lopte i puno više opasnih napada koji su bili dosta jalovi, dok je Atletico bio konkretniji što je i rezultirao jednim pogotkom.

35' - Velika šansa za Liverpool. Salah je bio u šesnaestercu, primio odličan pas i pucao, ali je odbrambeni klizećim startom blokirao šut.

27 - Alisson je uspio zaustaviti udarac iz blizine koji je uputio Morata veličanstvenom odbranom. Lopta bi vjerovatno završila u mreže. Ostalo je 1:0.

20' - Liverpool je nakon gola u potpunosti preuzeo inicijativu, ali uprkos opasnim napadima nisu uputili niti jedan šut u prvih 20 minuta.

4' - GOOOOL! Već je došlo do promjene rezultata u Madridu, vodi Atletico. Saul je zabio nakon velike gužve koja se stvorila poslije kornera. Sudija Szymon Marciniak je provjerio pogodak koristeći VAR tehnologiju zbog navodnog ofsajda, ali nakon što su se svi uvjerili da ga nije bilo, gol je bio priznat.

1' - Počela je utakmica u Madrida.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

20:45 - Liverpool je daleko iznad svih u engleskim okvirima, ali i šire. Pobjednička serija Redsa na prestaje, a vjerovatno prve asocijacije na spomen Liverpoola su napadački trio (Firmino, Mane i Salah) ili trener Klopp. Ipak, ništa manje nije vrijedna odbrana, vezni red, sjajni bekovi koji igraju fascinantno cijelu sezonu.

"Atletico je tim protiv kojeg jednostavno morate biti na gornjem nivou partije ako želite uspjeh. Atletico jest u prijelaznoj fazi, ali su ekipa koja uvijek daje sve od sebe. Zato znam da nas čeka krajnje teške dvije utakmice. Mi se uopšte ne osjećamo kao pobjednici prošlosezonske Lige prvaka. Mi smo jedna od ekipa koja u ovom trenutku ima isti cilj, a to je otići do kraja u Ligi prvaka", najavio je Klopp uoči utakmice.

20:42 - Igrači Atletica nakon više od mjesec u prošlom kolu La Lige napokon su postigli dva gola ili više na jednoj utakmici. Iako im to nije donijelo pobjedu (2:2 kod Valencije), napadačke muke su se barem prividno, na 90 minuta, zaboravile.

"Liverpool je po mnogo čemu posebna ekipa. Sjajni su u svakom pogledu, baš u svakome. Međutim, važno je samo ono što će se ostvariti na terenu. Kada krene utakmica svašta je moguće. Igramo kući, znam da će naši navijači napraviti ludu atmosferu i zaista mislim da je sve moguće", rekao je u najavi meča Simeone.

20:40 - I Liverpoolov trener Jurgen Klopp je odabrao jedanaest igrača koji će istrčati na stadion Wanda Metropolitano.

Alisson će biti među stativama, u zadnjoj liniji Robertson, Van Dijk, Gomez i Alexander-Arnold, sredinu će činiti Wijnaldum, Fabinho i Henderson, a u napadu će igrati poznati trio Mane, Firmino i Salah.

20:35 - Atleticov trener Diego Simeone se odlučio za početni sastav.

Na golu je Oblak, zadnju liniju će činiti Renan Lodi, Felipe, Savić i Vrsaljko, u sredini terena su Lemar, Thomas, Saul i Koke, dok će u vrhu napada igrati Morata i Correa.

20:30 - Dobrodošli na tekstualni prijenos prve utakmice osmine finala Lige prvaka iz Madrida između Atletica i Liverpoola.