Nogomet
1

Atletico i Real podijelili bodove u madridskom derbiju

Klix.ba
(Foto: EPA)
Iako su do samog finiša večerašnjeg gradskog derbija protiv Atletica imali prednost od jednog pogotka, fudbaleri Reala iz Madrida na kraju su se morali zadovoljiti samo jednim bodom.

Kraljevi su tako propustili i priliku da nakon sedmog kola zauzmu lidersku poziciju u Primeri. Tim Rafe Beniteza poveo je u devetoj minuti utakmice golom Karima Benzeme.

U 22. minuti domaći tim je imao veliku priliku za izjednačenje, međutim udarac Griezmanna sa bijele tačke nije završio u mreži Reala. Jorgandžije u samom finišu ipak uspijevaju postići pogodak za izjednačenje rezultata. Strijelac u 83. minuti bio je Vietto.

Veliku pobjedu Levanteu nad Villarrealom donio je Deyverson u 83. minuti utakmice. U jednom od derbija kola Athletic Bilbao je kao domaćin porazio Valenciju rezultatom 3:1. Gosti su poveli golom Pareja, a preokret domaćina kreirali su Laporte, Susaeta i Aduriz.

Drugi uzastopni trijumf ostvario je Betis nad Rayo Vallecanom rezultatom 2:0 na gostujućem terenu. Strijelci u trijumfu bili su Westerman i Castro.

Primera Division, sedmo kolo:

Atletico Madrid – Real Madrid 1:1 Levante – Villarreal 1:0 Athletic Bilbao – Valencia 3:1 Rayo Vallecano – Betis 0:2