Nogomet
102

Asmir Begović za Uefa.com: Igrati za Zmajeve je zadovoljstvo i ponos

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Asmir Begović, golman nogometne reprezentacije BiH, za Uefa.com je govorio o očekivanjima na Euru 2016. godine kada je u pitanju naša nacionalna selekcija, o tome šta za njega znači igrati u dresu Bosne i Hercegovine te aktivnostima izvan sportskog terena.

Ovaj kratki intervju za UEFA-inu stranicu je snimljen u trening kampu nogometne reprezentacije BiH u Zenici.

Begović je kazao kako je trening centar u Zenici bio neophodan reprezentaciji te da je fantastično to što se Zmajevi mogu pripremati za utakmice na ovom mjestu.

Na pitanje šta mu znači nositi dres nacionalne selekcije, Begović je kazao da je to za njega poseban osjećaj zadovoljstva i ponosa.

Kada su u pitanju kvalifikacije za Euro 2016., Begović je rekao da postoji pritisak, odnosno očekivanja navijača da se Zmajevi plasiraju i na ovo veliko takmičenje.

Naš reprezentativni golman kaže kako su Zmajevi u teškoj grupi za kvalifikacije, ali isto tako i da su oni dobar tim od kojeg se može očekivati rezultat.

Također, spomenuo je i englesku Premierligu, navodeći da uživa što je dio tog takmičenja, da je svaka nova utakmica ujedno i novo testiranje mogućnosti za njega.

Što se tiče privatnog života i opuštanja, Begović kaže da i ne odmara previše, da uglavnom nastoji provesti što više slobodnog vremena s porodicom. Ono što ga opušta je i gledanje sportskih događaja na TV-u, ali i igranje kompjuterskih igrica.

Što se tiče njegove Fondacije Asmir Begović koju je osnovao prije godinu dana, kaže da je Fondacija već imala nekoliko dobrih projekata i da mu u vođenju ove organizacije zapravo najviše pomaže punica. Cilj Fondacije je, između ostalog, približiti sport djeci, ponuditi im mogućnost da se bave sportom i da žive zdravim životom, objasnio je Begović.