Nogomet
347

Asmir Begović stigao u Sarajevo: Bit će mi čast nositi kapitensku traku

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativac i golman Stoke Cityja Asmir Begović stigao je danas u BiH kako bi se priključio pripremama Zmajeva za utakmicu protiv Izraela u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Popularni Bega vjeruje da će sanirati povredu do ove važne utakmice, kao i da će naš tim ostvariti pozitivan rezultat.

Begović je lakše povrijeđen, ali bi trebao biti spreman za susret s Izraelcima.

"Što se mene tiče, ja se nadam da ću igrati. Vjerujem da ću u narednim danima uspješno proći terapije i biti spreman za nedjeljnu utakmicu protiv Izraela", izjavio je Begović po dolasku na Sarajevski aerodrom.

U odsustvu Edina Džeke kapitenska traka će pripasti našem prvom golmanu.

"Sigurno da će mi kapitenska traka biti velika motivacija, ali je ipak najbitnije da ostvarimo dobar rezultat. Ja želim igrati za reprezentaciju, bio kapiten ili ne, a ta traka će mi svakako biti velika čast. Nadam se da će sve biti uredu, da ću izaći na teren s ekipom i odigrati dobru utakmicu", rekao je Begović.

Uprkos tome što u ovoj utakmici neće igrati važni igrači on vjeruje da BiH može do dobrog rezultata protiv Izraela.

"Oni su dobro počeli kvalifikacije, ali ne treba zaboraviti da smo mi dobra ekipa. Moramo samo sebe gledati, jer posjedujemo veliki kvalitet. Neće nam biti lako, ali mi vjerujemo u pobjedu", kazao je naš sjajni golman.

Priznao je da će Zmajevima mnogo nedostajati napadači Edin Džeko i Vedad Ibišević, ali smatra da selektor Safet Sušić ima rješenje.

"Moramo igrati drugi sistem, ali svi oni koji budu igrali imaju kvalitet da nas dovedu do pobjede. Sigurno je da bi svakom nedostajali igrači svjetske klase poput Edina Džeke i Vedada Ibiševića, ali mi moramo igrati s onim igračima koje imamo. Ponavljam, kvalitet za dobar rezultat imamo", jasan je bio Begović.

Eventualni poraz protiv Izraela ne bi značio kraj za Zmajeve u kvalifikacijama za EP.

"Poslije Izraela imamo još šest utakmica. Ja ne razmišljam o porazu, nego o dobrom rezultatu, pobjedi ili barem bodu. Jasno je da moramo dobro odigrati, a nadam se i da ćemo imati sreće", završio je Begović.

Utakmica Izrael - BiH se igra u nedjelju u Haifi.