Nogomet
27

Asmir Begović za Klix.ba: Uradit ću sve moguće da branim protiv Izraela

Piše: J. H.
Asmir Begović (Foto: Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: Klix.ba)
Reprezentativni golman Asmir Begović nije bio među igračima koji su stigli danas u Sarajevo pred okupljanje Zmajeva i početak priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv Izraela. Razlog je povreda o kojoj će se više znati nakon što jednog od kapitena bh. reprezentacije pregleda liječnički tim Zmajeva.

Begović koji će najvjerovatnije Zmajeve u Haifi predvoditi sa kapitenskom trakom, lakšu povredu je zadobio u duelu sa Tottenhamom prošlog vikenda. Prema prvim rezultatima magnetne rezonance ljekari preporučuju nekoliko dana mirovanja.

"Morao sam ostati ovdje u Engleskoj. Imao sam preglede posljednja dva dana i tek sutra stižem u Sarajevo. Ima još pet dana do utakmice i ne mislim ništa drugo nego da igram. Moram pozitivno gledati na sve ovo i uradit ću sve moguće da branim protiv Izraela", kaže Begović za Klix.ba.

On je pohvalio medicinski tim Zmajeva koji će, kako kaže, uraditi sve moguće da prvi golman Zmajeva zaigra u Izraelu.

Iako je Begovićev nastup u Haifi upitan, sigurno je da na stadion Sammy Ofer neće istrčati Edin Džeko, Vedad Ibišević, Tino Sven Sušić i Avdija vršajević.

"Pogodio nas je veliki peh i nesreća. Ko god bude igrao znam da će dati sve od sebe. Vjerujem u našu ekipu i kvalitet koju imamo. Falit će nam igrači i bit će nezgodno. Moramo otići tamo i dati sve od sebe", dodao je Begović za naš portal.