Nogomet
217

Begović: Ne zloupotrebljavajte moje ime u predizborne svrhe, ja imam samo jednu stranku

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: EPA)
Asmir Begović (Foto: EPA)
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begoivć oglasio se nakon sinoćnjeg remija Zmajeva protiv Velsa u Cardiffu. Međutim, kako kaže, pravi razlog njegovog obraćanja je sasvim drugi.

"Prije svega, hvala svima na velikoj podršci u utakmici s Velsom, pogotovo onima koji su bili u Cardiffu, uvijek je zadovoljstvo igrati uz takve navijače. Nadam se da ćemo protiv Belgije ostvariti pozitivan rezultat", navodi Begović na početku svog obraćanja građanima BiH.

"Ali, pišem vam iz potpuno drugog razloga. Sutra su u Bosni i Hercegovini izbori i nadam se da će sve proći u redu. Ono što me je zaboljelo da su me medijskim spinovima pojedinci pokušali uvući u predizbornu priču i predstaviti kao simpatizera izvjesnih stranaka i političara. Ništa od toga nije istina. Moja jedina stranka je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Svako neka bira one za koje misli da su najbolji za ovu zemlju. Političare i pojedine novinare bih zamolio da ne zloupotrebljavaju moje ime", dodao je prvi golman Zmajeva.