Nogomet
17

Ancelotti: Piqueu bi bilo bolje da šuti i igra nogomet

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Nogometaši madridskog Reala su na kntroverzan došli do pobjede kod Elchea, u susretu 6. kola Primere. Uz dva pogotka Cristiana Ronalda, Real je slavio kod novog prvoligaša 2-1.

Drugi pogodak Real je postigao u šestoj minuti sudijske nadoknade i to poslije dosuđenog jedanaesterca koji je, u najmanju ruku, bio sumnjiv. Naime, ostaje prilično jasno da je Pepe prevario sudiju, simulirao prekršaj i tako omogućio Cristianu Ronaldu da postane junak ovog duela.

Inače, tokom te utakmice na Twitteru se javio Gerard Pique, igrač Barcelone, koji je napisao da je u toku "komedija na utakmici", aludirajući na sudiju Cesara Munisa Fernandeza koji je, dakle, prilično pomagao Realu.

"Njemu bi bilo bolje da šuti i da se posveti svom poslu, a to je igranje nogometa", rekao je o Piqueu trener Reala Carlo Ancelotti, te je dodao:

"Ne znam što bih rekao o jedanaestercu. S moje pozicije se stvarno ne vidi lijepo ono što se događa u šesnaestercu. Inače, pitao sam Pepea i on mi je rekao da je bio penal. Vjerujem mu, šta drugo".