Nogomet
7

Pique zbija šale na račun Reala

Totalsport
Gerard Pique (Foto: AFP)
Gerard Pique (Foto: AFP)
Barcelonin stoper Gerard Pique "bocnuo" je najvećeg rivala Real Madrida tamo gdje najviše boli: u rezultate ostvarene u posljednjih pet godina.

Od sezone 2007/08 na ovamo Real je osvojio tek jedan naslov u Primeri, kao i Kup kralja 2011. i španski Superkup 2012. godine. U usporedbi s Barceloninih 16 trofeja u petogodišnjem razdobolju to se čini zaista malo.

Barcelona ove sezone pd Gerardom Martinom igra osjetno drugačije nego u vrijeme Pepa Guardiole, a brojna dodavanja i tika-taka igra često ustupa mjesto direktnijem pristupu.

"Usporedbe s Guardiolinom Barcelonom nas ne bole jer su ljudi na to navikli. Sve se svodi na to da pobjeđujete i ako možete igrate dobro. Uzmite Madrid kao primjer. Zamislite što bi se dogodilo u Madridu, što bi rekli da smo mi osvojili samo ligu i kup u pet godina. U Barceloni se više traži jer je to velik klub. Ne kažem da igramo fantastično, ali ipak igramo svaka tri dana", rekao je Pique za klupsku televiziju.

"Najvažnije je pobjeđivati. Mi smo praktični. Osvojili smo Superkup jer smo bili praktični, pa imamo novi trofej u muzeju. Novembar i decembar za nas su važni mjeseci i vidjet ćemo možemo li tako nastaviti".

Upitan za slabiju formu Lionela Messija koji je dao tek jedan gol u oktobru, Pique je rekao:

"Nije postigao gol u četiri utakmice, ali donosi nam kvalitetu i otvara prostor. Davat će golove opet. Ispada kao da je on samostalno odgovoran za pobjedu u svakoj utakmici. Ne daje golove, ali sve dobro funkcioniše za tim".