|

Amar Osim: Čast mi je biti kandidat za selektora BiH

Amar Osim: Čast mi je biti kandidat za selektora BiH
157
A
Anadolija
21.11.2014. u 15:30
107
komentara
157

dijeljenja
Amar Osim: Čast mi je biti kandidat za selektora BiH Amar Osim (Foto: Klix.ba)
Amar Osim jedini je od pet kandidata za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koji se proteklih dana nije eksponirao po medijima, nije davao nikakva obećanja i vodio kampanju za mjesto na trenutno "užarenoj klupi".
"Do danas nisam htio pričati o kandidaturi čitajući svoje ime u medijima. Nisam govorio sve dok mi iz Saveza na određen način nisu potvrdili da razmišljaju o meni kao o jednom od trenera koji bi mogao postati novim selektorom Bosne i Hercegovine“, rekao je Amar Osim, najtrofejniji trener u historiji Premijer lige BiH za Anadolu Agency (AA), naglasivši:

"Konkretno, sada mogu reći da mi je izuzetna čast biti kandidatom i naći se u društvu Vahida Halilhodžića, Roberta Prosinečkog, Faruka Hadžibegića i Mehmeda Baždarevića. Potvrda je to da su u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH počeli cijeniti i rad i iz vlastite škole trenera, odnosno vjerovati i u tzv. 'domaće snage'. Isto tako, potvrda je to da ljudi ozbiljno misle i na Premijer ligu BiH, odnosno poštuju rad i osvojene trofeje u domaćem šampionatu. Dobra je to poruka za sve i veliki stimulans u radu bh. klubova“.

Osim nije želio prejudicirati proces pregovora sa N/FS BiH, ali ni određene procjene u pojedinim medijima da je kandidat "broj dva“, odmah iz prvog pika bh. "fudbalske vlade“ Halilhodžića.

"Ponavljam, zahvalan sam i cijenim što sam među najozbiljnijim kandidatima za selektora BiH. Šta će biti to ne mogu reći, jer ne odlučujem o tome. Vidjet ćemo ko će biti selektor“, istakao je Osim.

Na pitanje da li je optimista u pogledu spašavanja iz trenutne situacije, tačnije može li se BiH i pored lošeg starta u kvalifikacijama u konačnici plasirati na EURO 2016, odgovorio je:

"Naravno da se možemo plasirati na EURO u Francusku. Nije sve izgubljeno. Međutim, ne pitamo se samo mi već i drugi. Ipak, ko u timu ima jednog od najboljih napadača svijeta Edina Džeku, genijalca i ponajboljeg 'veznjaka' u Evropi Miralema Pjanića, među stativama izvrsnog Asmira Begovića… taj ima puno pravo da kaže nije sve gotovo, vidjet ćete ko smo mi, i kako ćete proći do kraja sa nama“.

Petočlana Komisija N/FS BiH (u sastavu predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Ivan Beus i Darko Ljubojević, Sead Kajtaz, član Odbora za posredovanje i savjetovanje, te Denijal Pirić, tehnički direktor) trebala bi obaviti razgovore sa petoricom kandidata za nasljednika prošlog ponedjeljka smijenjenog Safeta Sušića. U slučaju da ne nađu zajednički jezik sa Halilhodžićem, Osimom, Prosinečkim, Hadžibegićem ili Baždarevićem uzet će u obzir i pristigle ponude pojedinih trenera iz BiH i inostranstva, koje N/FS BiH danonoćno nude menadžeri i menadžerske agencije.
Prijavi grešku


Komentari (107)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...