Nogomet
0

Allegri: Ostaviti Balotellija na klupi je bila dobra odluka i za njega i za Milan

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon 3-1 poraza od Barcelone u nogometnoj Ligi prvaka trener Milana Massimiliano Allegri morao se pravdati zašto je tek početkom drugog poluvremena u igru uveo Marija Balotellija.

Igra "rossonera" osjetno se popravila njegovim ulaskom u igru, ali usprkos tome poraz nisu uspjeli izbjeći.

"Jednostavno je, Mario se povrijedio na reprezentativnom okupljanju i njegove nedavne izvedbe nisu bile dovoljno oštre, pa sam odlučio započeti s igračima koji su igrali u prvom susretu protiv Barcelone. Mario je napravio neke dobre stvari u drugom dijelu. On se mora naviknuti na igranje svaka tri dana, što zapravo nije bio slučaj prije dolaska u Milan. To je teško i fizički i psihički", rekao je Allegri.

"Posebna je šteta zbog trećeg primljenog gola jer smo imali nekoliko prilika za izjednačenje. Žalimo jer nismo uspjeli odigrati završni pas u nekoliko različitih napadačkih situacija. Odigrati u ovom trenutku u Barceloni ovako konzistentno je impresivno, a ekipa je pokazala karakter i glad. Kada nam se igrači vrate po oporavku od povreda pronaći ćemo i bolje igre i rezultate. Ovakva izvedba daje nam vjeru".

Na kraju se Allegri ponovo vratio na odluku o izostavljanju Balotellija iz početnih 11.

"Uprava kluba znala je za moju odluku. Razgovarao sam s predsjednikom prije utakmice, kao i uvijek, i rekao mu da Balotelli neće startati. Učinio sam tako za dobrobit ekipe i dobrobit samog Balotellija", zaključio je allegri.